U trendu

Kosovska policija ne dozvoljava ulazak na Kosovo vozilima sa nelegalnim registracijama

 Kosovska policija je na prelazu Jarinje danas zaustavila vozilo hitne pomoći, kako je navedeno, s „nelegalnim srpskim registarskim oznakama“ KM, sa obrazloženjem da nema pravo kretanja jer je registracija tog vozila produžena posle 10. decembra 2022.

Kako prenose kosovski mediji, vozač hitne pomoći iz Severne Mitrovice rekao je da mu je policija saopštila da se sva vozila registrovana posle 10. decembra smatraju neregistrovanim i da to proizilazi iz Briselskog sporazuma.

Po navodima medija, danas u 10.00 časova doneta je odluka da nijedno vozilo KM registarskih oznaka ne može produžiti registraciju posle 10. decembra, a da će se vozila kojima je ipak od tada produžena registracija, smatrati neregistrovanim i neće im se dozvoliti ulazak na Kosovo.

Kosovo i Srbija su 23. novembra 2022. godine u Briselu postigli dogovor o registarskim tablicama, prema kojem je dogovoreno da će Srbija prestati da izdaje registarske tablice s akronimima naziva kosovskih gradova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.