Krizni štab u utorak odlučuje o merama za Novu godinu

Sednica Kriznog štaba na kojoj će se doneti odluka o merama za Novu godinu biće održana u utorak, najavila je predsednica vlade, Ana Brnabić.

Premijerka je rekla da je komunikacija između predstavnika vlasti i stručnjaka u Kriznom štabu odlična, iako nekad postoji neslaganje.

Medicinski deo Kriznog štaba nije bio za popuštanje mera ovog vikenda, ali je pronađen dobar kompromis. Broj novozaraženih pada, a privreda radi, rekla je ona.

„Zašto odlažemo mere koje će se donositi za Novu godinu? Pa zato što se trudimo da sve mere donosimo pravovremeno. Tanka je linija između toga kako vi štitite zdravlje građana i koliko dajete privredi da radi. Morate da nađete najbolji mogući balans, da privreda nastavi a da zdravstvo ne bude toliko preopterećeno, da ne možemo da primamo ljude u bolnice. To je izuzetno teško“, kaže premijerka.

„Ako donesete suviše restriktivnu odluku prerano, to će dati dobre zdravstvene rezultate, ali ubićete privredu i trebaće vam pet, šest ili sedam godina da se oporavi“, rekla je Brnabić i istakla da se vodi račun i o pitanju javnog duga i budžetskog deficita.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.