U trendu

Krstarica: NajtraĹženiji pojmovi na internetu u 2015. godini

Jedini srpski pretraživač Krstarica (www.krstarica.com), kao i svake godine, tradicionalno saopštava koji su najtraženiji pojmovi na internetu. Godišnjom analizom se ukazuje šta to zaokuplja pažnju naroda u Srbiji.

Gugl (Google) se nalazi na prvom mestu i na njega se oslanjamo u svakodnevnom životu. Gugl je naš kućni, odani prijatelj i pomoćnik u snalaženju sa novinama života koji nas okružuje, a sa njim smo i pametniji.

Jurimo vesti od ranog jutra, kao da nam od njih sve zavisi, i kao da sve to najdirektnije utiče na nas. Najčešće se otvaraju sajtovi „Blica“, „Kurira“ i „Informera“, kao da se vesti upoređuju. „Politika“ i  „Večernje novosti“ su tu verovatno po navici i tradiciji, a posetioci Krstarice kao da sve vesti proveravaju posetom RTS-u.

Kao da postoji udaljavanje od Fejsbuka, a i udaljavanje jednih od drugih. Ima se utisak da se ljudi sve ređe viđaju lično, a i kada se vide – ne gledaju jedan u drugog – već u telefon.

Večito je interesovanje za horoskop i sanovnik – kao da sve viĹĄe očekujemo od sudbine, jer u upravljanje sopstvenim Ĺživotom manje verujemo, pa volimo lepe priče i dobra predskazanja.

YouTube se gleda. Za duĹže sadrĹžaje niko nema vremena, a telefoni zamenjuju televiziju i bioskop.

Spisak najtraĹženijih pojmova na internetu u 2015. godini:

1. google
2. blic
3. vremenska prognoza
4. kurir
5. informer
6. posao u inostranstvu
7. penzija
8. facebook
9. kursna lista
10. rts
11. politika
12. loto
13. youtube
14. vecernje novosti
15. pricaonica
16. kuvar
17. horoskop
18. sanovnik
19. putovanja
20. igrice

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.