U trendu

Manifestacija Noć ukusa na pijaci Đeram

BEOGRAD – Beogradsko JKP „Gradske pijace“ i „Ukus fest“ prvi put su na pijaci Đeram organizovali autentičnu manifestaciju „Noć ukusa“, koja je okupila preko 140 poljoprivrednih proizvođača, zanatlija i ljuitelj ručno izrađene kozmetike.

Kako su saopštili organizatori, posetioci manifestacije u „Noći ukusa“ imali su prilike da uživaju u degustaciji i kupovini preko 4.000 autentičnih srpskih proizvoda, među kojima su najtraženiji bili domaći čvarci, pršuta, kobasice, domaći sir i ajvar.

Veliko interesovanje vladalo je i za kupovinu slatkih poslastica, između kojih su se našli džemovi i slatka iz široke lepeze voćarskih kultura koje su pravljene po starim recepturama, kao i čuvenim slatkišima iz stare, dobre bakine kuhinje.

Kako se ističe, lepo novembarsko veče izmamilo je veliki broj sugrađana i stranih gostiju iz Nemačke, Irske i Kine koji su oduševljeni srpskom kuhinjom, a atmosfera je bila nezaboravna uz zvuke di-džeja, a koju su mnogi posetioci zabeležili na fotografijama.
Zbog velikog interesovanja izlagača, kao i posetilaca, manifestacija „Noć ukusa“ biće organizovana u narednom periodu i na drugim beogradskim pijacama, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.