najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mauricijus podržava teritorijalni integritet Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je na marginama Samita Frankofonije u Atananarivu sa premijerom Mauricijusa Aneroodom Jugnauthom kojem je zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i nepriznavanju nezavisnosti Kosova.

U razgovoru je razmatrano unapređenje političko-ekonomske saradnje kao i usaglašavanje stavova o pitanjima iz domena međunarodnih odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Premijer Mauricijusa detaljno je obavestio o višegodišnjem teritorijalnom problemu koji Mauricijus ima sa ostrvom Čagos i nameri da se to pitanje reši kroz sistem UN i u tom smislu zamolio za podršku Srbije čime bi se potvrdilo poštovanje međunarodnog prava.

On je istakao i potrebu da se unapredi saradnja u oblasti privrede, turizma i prosvete.

Dačić je istakao da Srbija u potpunosti deli ocene Mauricijusa o potrebi poštovanja međunarodnog prava i osudi dvostrukih standarda.

Šef srpske diplomatije istakao je takođe da je Srbija spremna da unapređuje bilateralnu saradnju u okviru međunarodnih organizacija, a posebno UN.

Srbija ceni model Mauricijusa na planu privlačenja stranih investicija i rezultate koji su ostvareni, navodi se u saopštenju.

U narednom periodu, kako se dodaje, očekuje se i nastavak programa stipendiranja studenata sa Mauricijusa što je u skladu sa postojećom višegodišnjom tradicijom, kao i razmena poseta na visokom nivou.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike