U trendu

Meštani 20 čačanskih i lučanskih sela najavili blokadu Ibarske magistrale od 15. februara

Meštani oko 20 čačanskih i lučanskih sela, kroz koja prolaze deonice autoputa Preljina-Požega i Preljina-Pojate, najavili su danas da će od 15. februara početi blokadu Ibarske magistrale u Pakovraću kod Čačka, zahtevajući da se završe sudski postupci koje više od tri godine vode zbog cene zemlje koja im je oduzeta za izgradnju saobraćajnica.

Meštani su rekli agenciji Beta da će blokada Ibarske magistrale kod Pakovraća početi u 12 časova i trajaće do 14 časova.

Oni smatraju da Viši sud u Čačku „opstruira sudske postupke“ za utvrđivanje cene eksproprisane zemlje, tako što je oborio presude Osnovnog suda da se oduzeta zemlja plati po ceni od 1.500 do 1.600 dinara po metru kvadratnom, umesto 50, 100 i 200 dinara koliko je bilo ponuđeno.

Na tu odluku Osnovnog suda žalbu je uložilo javno preduzeće „Putevi Srbije“ koju je Viši sud prihvatio i sada vraća suđenje na početak.

Zbog toga su meštani čačanskih i lučanskih sela prošle sedmice protestovali tri dana uzastopno ispred Višeg suda u Čačku, ali im se niko od nadležnih nije obratio, pa su odlučili da radikalizuju protest.

Blokadu magistralnog puta u Pakovraću meštani su prijavili čačanskoj policiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar