U trendu

Ministarka o ublažavanju mera: Prvo kreće međugradski, a onda i prigradski i gradski prevoz

Otvaranje međugradskog prevoza trebalo bi da počne sledeće nedelje, posle prvomajskih praznika, rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Ne može odjednom sve da proradi, mi to radimo koordinirano sa gradovima i epidemiolozima koji treba da nam kažu koliko ljudi može biti u vozu ili autobusu. Otvaraćemo saobraćaj korak po korak“, rekla je Mihajlović Tanjugu.

Kaže da će sigurno međumesni odnosno međugradski saobraćaj biti prvi otvoren, zatim prigradski i gradski.

„Što se tiče spremnosti, odnosno uredbe ili promene uredbe, mi smo spremni sada to da uradimo, ali nećemo uraditi sve dok nam epidemiolozi ne budu rekli. Ja očekujem verovatno sledeće nedelje da polako počne međumesni prevoz da se uvodi“, rekla je Mihajlović.

Kako kaže, ista stvar je i kada je reč o vazdušnom saobraćaju.

„Naš aerodrom „Nikola Tesla“ nikada nije bio zatvoren i nijedan aerodrom u Evropi nije zatvoren, oni funkcionišu za diplomatske odnosno humanitarne i kargo letove. Kada će biti redovne linije, pošto trenutno ne postoji nijedna redovna linija na teritoriji Evropi? Mi o tome ozbiljno razgovaramo, vlada i Er Srbija. Mi smo spremni, ali sa druge strane videćemo kakva bude epidemiološka situacija“, kaže Mihajlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar