U trendu

Najviši državni zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram islamskim vernicima

Najviši državni zvaničnici Srbije čestitali su danas Ramazanski Bajram rijasetu Islamske zajednice, glavnom muftiji i svim vernicima islamske veroispovesti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je vernicima da dani velikog i radosnog praznika budu izvorište duhovne snage, koja će ojačati duh mira i tolerancije, istinskog zajedništva, istrajnog prijateljstva i skladnih međuverskih odnosa.

„Iskreno želim da radosne trenutke bajramskih praznika provedete u porodičnoj slozi, zajedno sa vašim najbližim i najdražim, u obilju svakog dobra, radosti i blagostanja“, naveo je Vučić u čestitki koju je završio tradicionalnim pozdravom „Bajram šerif mubarek olsun“.

Premijerka Ana Brnabić ocenila je u čestitki da bogatstvo Srbije jeste u različitostima čije postojanje obavezuje na međusobnu saradnju, uvažavanje i poštovanje.

„Bajram je plemeniti podsticaj da u duhu zajedništva i prijateljstva bude nastavljen složan rad na razvoju zemlje, uz svest da u istinskom zajedništvu budemo okrenuti istinskim vrednostima, negovanju tolerancije, solidarnosti, duhovne snage i tradicije“, navela je premijerka.

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić poželeo je islamskim vernicima da praznik uvek slave u zdravlju, miru i radosti u zajedničkoj otadžbini Srbiji.

Praznik je čestitala i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić koja je dodala da Ramazanski Bajram treba da podseti na važnost međusobnog razumevanja, poštovanja i tolerancije.

„Biti podrška i oslonac, pružiti ruku svakome kome je ona potrebna, biti dobar prijatelj i komšija, vrednosti su koje svi treba da negujemo i cenimo“, navela je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.