U trendu

Napadnut taksista u Novom Beogradu

BEOGRAD – Na Novom Beogradu je oko 14.30 sati napadnut taksi vozač, koji je lakše povređen i prebačen u Urgentni centar.

Predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije Boško Vuković rekao je Tanjugu da je taksistu „Luks taksija“ napala nepoznata osoba koja je vozila auto „škoda rapid“ nakon verbalnog sukoba.

„Nakon verbalne polemike su stali na semaforu i napadač je izašao iz kola i udario našeg kolegu koji se trenutno nalazi u Urgentnom centru. Iz onoga što mu je rekao moglo se zaključiti da je ta osoba izuzetno dobro upoznata sa taksi probematikom i problemom sa nelegalnim prevoznicima“, kaže Vuković.

Kako je naveo, taksista ima lakše povrede i uskoro će biti pušten iz Urgentnog centra, a očekuju i da policija uhapši napadača.

Sukob je, objašnjava Vuković, nastao u toku vožnje u Lenjinovom bulevaru, kada je napadač taksistu terao da se skloni iz jedne od traka u žutu i poručio da će „počistiti i pobiti sve taksiste“.

„To je čista provokacija i to nakon današnjeg protesta koji smo imali ispred Sekretarijata za inspekcijske polove kada smo tražili isključivo primenu zakona“, rekao je Vuković.

Na ugao Ulice Omladinskih brigada i Bulevara Zorana Đindica pristigli su taksisti iz drugih taksi udruženja koji očekuju da se povređeni taksista vrati iz Urgentnog centra i da očevidac da iskaz u policiji.

Najavili su i da će nakon toga krenuti u protestnu vožnju do Skupštine grada.

Saobraćaj se u ovom delu Novog Beograda odvija otežano.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.