U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 10. jun 2019. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak pišu o protestima Jedan od pet miliona, ulozi SAD u rešavanju kosovskog pitanja, kao i o sednici Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu.

ALO  –  Pod naslovom „Zla baba na proslavi NATO okupacije KiM“ list donosi tekst o poseti Medlin Olbrajt Kosovu. „Srbi sezonski radnici pretučeni u Dalmaciji“ naslov je teksta o Srbima sezonskim radnicima koji su napadnuti na ostrvu Braču.

BLIC  –  „Decenijama grizu za nezavisno Kosovo“, list piše o ulozi SAD u rešavanju kosovskog pitanja. „Knjige za decu velikog srca“, list piše o akciji „Blic fondacije“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Teror Albanaca na skeneru SB UN“, list piše o sednici Saveta bezbednosti na kojoj će se raspravljati o Kosovu. „Srbi će stražama čuvati svetinje“, list navodi da Crna Gora „sprema udar na Srpsku pravoslavnu crkvu“.

DANAS  –  „Pokušaj da se nasiljem zaustave protesti“, list piše o prebijanju aktiviste Jedan od pet miliona u Novom Sadu. „Priznanje novinarima i prijateljima“, list piše o nagradama „Stanislav Staša Marinković“ i „Nikola Burzan“ koja su uručena novinarima povodom 22. rodjendana Danasa.

INFORMER  –  „Oteraću SPC iz Crne Gore“ naslov je izjave predsednika Crne Gore Mila Djukanovića o statusu SPC u toj državi. „Frka u Beogradu – divlje svinje na ulici, ako ih sretnete, ne paničite i ne bežite, mogu biti opasne“, piše list.  

KURIR  –  „Sloba napijao političare u Dejtonu“ naslov je teksta koji se bavi dogadjajima u vojnoj bazi Rajt Paterson. Pod naslovom „Beogradjani u panici zbog divljih svinja“ list donosi tekst o dešavanjima zbog slobodnog kretanja divljih svinja.

POLITIKA  –  „Na radnom mestu do 70. rodjendana“ naslov je teksta koji donosi saznanje Politike o izmeni zakona. Pod naslovom „Zoran Djokić prvi Srbin kojem će se suditi u Specijalnom odeljenju u Prištini“ list donosi tekst o Srbinu optuženom za ratne zločine.

SRPSKI TELEGRAF  –  Pod naslovom „EU pravi Balkansku uniju“ list piše da nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Manuel Makron pokušavaju da ograniče uticaj Rusije i Kine na Balkanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.