U trendu

Naslovna strana za utorak, 18. april 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas pišu o izboru novog predsednika Vlade Srbije, protestima „Protiv diktature“ i zahtevima i vlasti i učesnika protesta za smenama u RTS-u, kao i o deci iz Srbije koja su zadržana na kiparskom aerodromu, s kojeg su se vratili u Beograd rano jutros.

ALO  –  „Noletov stric konzul u Monte Karlu“ o tome da je Vlada Srbije 6. aprila imenovala Gorana Djokovića za konzula u Monte Karlu.

BLIC  –  O zahtevima vlasti i opozicije za smenama u Radio televiziji Srbije list na naslovnoj strani citira direktora javnog servisa: „Bujošević: Raduje me što su svi ljuti na RTS“. Reakcije premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina prenete su pod naslovima „Vučić: Smenjuju institucije, a ne Vulin i ulica“ i „Vulin: Ja nisam na ulicama, ali tražim smenu“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Kiprani zarobili srpsku decu“ list piše o grupi dece beogradskog KUD „Izvor“ koja su zadržana na aerodrom u Larnaki jer grčki carinici nisu hteli da ih puste na turski deo ostrva.“Ponovljeni izbori, još veća pobeda Vučića“  o rezultatima ponovljenih izbora na tri biračka mesta. „Tači uzalud vrbuje Srbe za ‘vojsku'“, kaže direktor kancelarije za KiM Marko Djurić.

DANAS  –  Povodom zahteva Vojnog sindikata, pod naslovom „Nema novca za povećanje plata vojnicima“, list konstatuje da obećanja premijera predstavljaju „demagogiju“. Pod naslovom „Večeras očekujemo najmasovnije proteste“, list citira jednu učesnicu demonstracija koje su organizovane svakodnevno od proglašenja rezultata predsedničkih izbora 3. aprila.

INFORMER  –  „Srbija dobija S-300“ o tome da Rusija namerava da isporuči Srbiji taj protivvazdušni sistem pod posebnim uslovima. List piše da se sprema radikalizacija „Protesta protiv diktature“  -„Blokiraće Gazelu, udariće na Informer“

KURIR  –  Pod naslovom „Slobin život u zatvoru“ list objavljuje detalje o zatvorski danima bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića. „Dragica hitno primljena na VMA“ list piše da je u tu medicinsku ustanovu supruga predsednika Tomislava Nikolića, Dragica Nikolić primljena zbog problema sa bubrezima.

POLITIKA  –  O situaciji u Turskoj posle referenduma „Erdoganova sabotaža demokratije“. O administraciji Evropske unije „Život medju zvezdicama za 55.000 evrobirokrata“. List analizira i odnose SAD i Severne Koreje, a tekst je najavljen naslovom „Kim Džong Un dobio rundu“.

SRPSKI TELEGRAF  –  Pod naslovom „Putin sprema S-300, Lukašenko šalje Buk“ list piše da Rusija i Belorusija daju oružje Srbiji. „Policija ubila Kneleta zbog Draškovića“ list piše zbog čega posle 25 godina nije razjašnjeno ubistvo Aleksandra Kneževića Kneleta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.