U trendu

Naslovna strana za utorak, 21. mart 2017 godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od utorka, 21. marta pišu o kampanji za predsedničke izbore u Srbiji, ponavljanju sudskog procesa protiv Olivera Ivanovića u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, kao i o eventualnom puštanju iz Haškog tribunala bivšeg vojnog lidera bosanskih Srba Ratka Mladića na privremenu slobodu radi lečenja u Rusiji.

ALO – „Vučiću fali 6.000 glasova“, list piše da prema najnovijim kladioničarskim kvotama, predsedničkom kandidatu i lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću nedostaju glasovi za pobedu u prvom krugu izbora.

BLIC – Pod naslovom „Misterija zvana Beli Preletačević“ list istražuje kako je kandidat za predsednika Srbije Luka Maksimović, zvani Ljubiša Preletačević Beli, prestigao po rejtingu ostale opozicione kandidate.

VEČERNJE NOVOSTI – „Rusi nude lečenje Mladiću u Moskvi“, list piše da je Rusija pružila garancije Haškom tribunalu kako bi general Vojske Republike Srpke Ratko Mladić zbog lečenja u Moskvi bio pušten privremeno na slobodu. „Britanci dvljali u avionu Er Srbije“, o incidentu na letu iz Beograda za London.

DANAS – „Rasim Ljajić: EU zabrinuta zbog pojedinih kandidata“, kaže potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić povodom ocena izvestioca Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera da Rusija destabilizuje Srbiju.

INFORMER – „Putin nam daje S-300 na lizing?!“, list piše o tome zašto premijer Srbije Aleksandar Vučić ide u Moskvu. „Novak bi mogao da padne na 20. mesto“, list piše o povredi srpskog tenisera Novaka Djkovića i broju bodova koje je osvojio u ovoj sezoni.

KURIR – „Toma: Deco, odoh ja u penziju“, predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio da će 31. maja podneti zahtev za penziju. „Ratko Mladić ide u Rusiju“, list piše da je ruski predsednik Vladimir Putin dao garancije za lečenje Mladića.

POLITIKA – „Novi proces protiv Olivera Ivanovića počinje 24. marta“, list navodi da će u ponovljenom procesu protiv lidera Gradjanske inicijative SDP, optuženog za ratne zločine na Kosovu, biti saslušano svih 18 svedoka optužbe. „Deca migranata pošla u školu“, ove nedelje u škole u beogradskoj opštini Palilula biće upisano 89 djaka čiji su roditelji azilanti.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučićev znak AV nosim i na registraciji“, kaže voditelj emisije „Žikina šarenica“ Živorad Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.