U trendu

Naslovne strane izdanja za četvrtak 16. januar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o merama za smanjenje zagadjenosti vazduha u Srbiji i o drugoj godišnjici ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

ALO  –  „Šok: Ministrima stigle plave koverte“, ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao kolegama Novu godinu po julijanskom kalendaru tako što im je uz plavu kovertu poslao čuturicu, ćebe i dnevni obrok, sve upakovano u vojničku transportnu vreću.

BLIC  –  O godišnjici ubistva Olivera Ivanovića u tekstu „Dve godine od zločina, ni ubice ni nalogodavca“. Pod naslovom „Seks mafija radila kao preduzeće“ o hapšenju kriminalne grupe koja je organizovala prostituciju u Srbiji i BiH.

VEČERNJE NOVOSTI  –  O zaključcima sa hitnog sastanka u Vladi Srbije: „Mere za smanjenje zagadjenosti vazduha“.

DANAS  –  U tekstu „Put do plate od 900 evra rasturio bi našu ekonomiju“ o reakcijama ekonomista na najavu vlasti o rastu zarada do 2025. godine. „Vučićeve uvrede su muzika za uši birača“, kaže sudija Apelacionog suda Miodrag Majić povodom optužbi predsednika Srbije na rad pravosudja.

INFORMER  –  Pod naslovom „Srbi Mila gadjali jajima“ o dogadjima prilikom boravka crnogorskog predsednika Mila Djukanovića u Majamiju, u SAD.

KURIR  –  „Trivan žestoko izriban zbog zagadjenja“ o kritici ministra životne sredine Gorana Trivana da nije reagovao povodom višednevno zagadjenog vazduha u Srbiji.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Ovo su poruke nadjene u telefonu makroa“, o nedavnom hapšenju osumnjičenih za organizovanje prostitucije.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Uklonjen svedok zločina OVK nad nelojalnim Albancima“ o ubistvu svedoka Specijalnog tužilaštva za zločine OVK Nazmija Rustemija. „SANU pokreće razgovore o vitalnim temama za državu“ – sredinom aprila prvi skup, o Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.