Naslovne strane za četvrtak, 20. februar 2020. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od četvrtka pišu o najavi predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da za 70 odsto aktuelnih ministara iz te stranke neće biti mesta u novoj Vladi Srbije, razlikama u stavovima američkih izaslanika o rešenju kosovskog pitanja, tužbi novinarke Olje Bećković protiv autora emisije Hit tvit zbog kradje idejne koncepcije Utiska nedelje.

BLIC  –  Pod naslovom „Grenel i Palmer imaju različit plan za Kosovo“ o stavovima američkih izaslanika u vezi rešavanja kosovskog pitanja. „Svake godine 30 dece na odvikavanju od igrica“, pokazuju podaci Instituta za bolesti zavisnosti. 

ALO  –  „Tražio ženu u oglasima pa nadjen mrtav i vezan“, list piše da je u Zaječaru nadjen na smrt pretučen devizni penzioner. 

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Srbe neće naterati u ‘albansku’ vojsku“, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom najava iz Prištine o uvodjenju obaveznog vojnog roka na Kosovu.

DANAS  –  O najavi predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića da za 70 odsto ministara iz te stranke neće biti mesta u novoj vladi u tekstu „Vučić indirektno priznao da Vlada Srbije nije dobro radila“. Pod naslovom „Olja Bećković tužila autore Hit tvita“ list piše da je novinarka u tužbi navela da je ukradena originalna idejna koncepcija Utiska nedelje. 

INFORMER  –  Pod naslovom „Ruše me ujedinjeni tajkuni Srbije“ prenosi izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom obilaska Klinike za infektivne bolesti.

KURIR  –   „10 ministara leti iz Vlade?“, istražuje list.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Djavo udario na crkvu ali će narod pobediti“ donisi ocene glumca Miloša Bikovića o dešavanjima u Crnoj Gori.

POLITIKA  –  U autorskom tekstu pod naslovom „Pristrasnost nezavisnih analitičara“ ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović piše o tome da su do 2014. godine pojedinci u Kancelariji za evropske integracije a potom i u Ministarstvu za evropske integracije svesno radili protivno instrukcijama i interesima Vlade Srbije a za svoj privatni korporativno utemeljen interes. U tekstu „Potpisan predlog izmene zakona o oružju“ list piše o predlogu da se rok za preregistraciju oružja produži do marta 2022. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.