U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 5. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi u izdanjima za četvrtak, 5. maj najviše pišu o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa kancelarom Nemačke Olafom Šolcom u Berlinu, o promenama na političkoj sceni nakon održanih izbora 3. aprila i o drugim temama.

ALO – „Plac na Tari za tri miliona evra“ – o cenama zemljišta na srpskim planinama.

BLIC – Intervju sa direktorom Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) Bojanom Klačarom: „Politička scena bi mogla znatno da se promeni“. List piše o novim podacima Evropola za Crnu Goru: „Policajci radili za Velju Nevolju, Zvicera i Kavčane“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom „Garancije za ulazak u EU, dve zamke: Srpska i KiM“. „Misteriozna bolest pred našim pragom“ – o pojavi novog oblika hepatitisa kod dece.

DANAS – „Srbiji curi vreme za izbor: Zapad ili Rusija“ analiza položaja Srbije povodom uskladjivanja spoljnje politike sa EU u vezi ruske agresije na Ukrajinu. Osnivač Nove Stranke Zoran Živković u izjavi za list kaže: „Za ostavku Arisa Movsesijana sam saznao iz medija“.

INFORMER – U tekstu „Naftni rat“, list piše o novom paketu sankcija EU protiv Rusije, zbog invazije na Ukrajinu. „Olaf Šolc: Podržavam brzi ulazak Srbije u EU“ – o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom

KURIR – U tekstu pod naslovom „Partnerstvo“, list piše o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

NOVA – Intervju sa akademikom Dušanom Tiodorovićem: „Vučić sada stvarno ima šansu da udje u istoriju“. „SNS-u milijarda dinara iz budžeta“ – o finansijskim izveštajima stranaka za 2021. godinu.

POLITIKA – O sastanku Aleksandra Vučića i Olafa Šolca u Berlinu „Beogradu obećana jasna evropska perspektiva“. List piše o očekivanjima opozicije nakon aprilskih izbora „Opozicija iščekuje novu podelu političkih karata“.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučić kao zid odbija svaki pritisak“, piše list o politici predsednika Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.