U trendu

Naslovne strane za petak, 10. mart 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 10. mart, pišu o ratu u Ukrajini, visokim školarinama domaćih fakulteta, o izveštaju američke nevladine organizacije „Fridom Haus“ o stanju demokratije u Srbiji, a prenose i delove intervjua predsednika Srbije Aleksandra Vučića datog TV Hepi.

ALO – „Ubistvo Eskobara naručio Zvicer Džoni“, list navodi da je ubijeni bio pripadnik škaljarskog klana. Ukrajina „Putin Kijev zapalio kinžalima“. „Jedinstven front za odbranu Srbije“, iz Vučićevog intervjua.

BLIC – „Misterija ubistva Eskobara“ – jednog od navodnih vođa nikšićkog klana, Ranka Radoševića, ubijenog usred dana u selu Rušnju kod Beograda. „Vučić: Neće biti ukidanja SNS“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše da se pojačava pritisak na vlasti u Beogradu i Prištini za normalizaciju odnosa „ZSO važna, traže brzo međusobno priznavanje“. Ukrajina „‘Kinažalima tukli i po elektramana“.

DANAS – „Razrešenje odgovornih tužilaca glavni zahtev“, protest zbog premeštanja dve beogradske tužiteljke sa istrage korupcije u Elektroprivredi Srbije. U izveštaju Fridom hausa Srbija se našla izmedđu Avganistana i Mjanmara „Siguran put u autokratiju“.

NOVA – Intervju sa ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačem: „Radimo na tome da dođe do razgovora Vučića i Zelenskog“. List piše da su fakulteti u Srbiji po visini školarina prestigli pojedine u zemljama Evropske unije: „Jeftinije studiranje u Evropi nego u Srbiji“.

INFORMER – O Radio televiziji Srbije „Bujke, gde su naše pare?“ Ukrajina „Putinova osveta“.

KURIR – Egzekucija na pumpi u Rušnju „Eskobar iz Nikšića dva puta overen u glavu?!“. „Ne pada mi na pamet da potpisujem kapitulaciju Srbije“, iz Vučićevog televizijskog intervjua.

SRPSKI TELEGRAF – Zločin u Rušnju „Eskobar iz Nikšića ubijen zbog krvne osvete“. O atentatu na premijera Zorana Đinđića „Jedan papir mogao da spreči ubistvo Đinđića“.

POLITIKA – „Srbija neće dozvoliti ulazak Kosova u UN, prenosi iz televizijskog intervjua reči predsednika države Aleksanda Vučića. List povodom ideje Ministarstva zdravlja Srbije najavljuje: „Ugostiteljski objekti bez klasičnih i elektronskih cigareta“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.