Naslovne strane za petak, 14. decembar 2018. godine

Dnevne novine od petka, 14. decembra na naslovnim stranama najviše pišu o formiranju vojske Kosova, hapšenju Slobodana Kašćelana koga mediji označavaju kao vodju „kavačkog“ klana, o izborima u opštini Lučani, kao i o drugim društvenim temama.

ALO – „Novinaru spaljena kuća“, o napadu na novinara Milana Jovanovića iz Vrčina. „Bankar iz Austrije pokrao 45 miliona u Srbiji“, list piše da je raspisana poternica za bivšim direktorom Komercijalne banke Aleksandrom Pikerom.

BLIC – „Istinu čekamo 20 godina“, o ubistvu šestorice srpskih mladića u Peći u kafiću „Panda“. O atmosferi na Kosovu gde je za petak, 14. decembar zakazano formiranje vojske Kosova list piše „Albanci zveckaju oružjem, tenzije zbog vojske Kosova“. „Opozicija se spotakla na slučaju Mire Karanović“, o protestu opozicije „Stop krvavim košuljama“ koji je održan u subotu, 8. decembra u Beogradu.

VEČERNJE NOVOSTI – „NATO plaši Srbe, Vučić otišao u KZB“, o ulasku Kfora na sever Kosova i odlasku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kopnenu zonu bezbednosti. O hapšenju navodnog vodje kavačkog klana Slobodana Kašćelana (55) list piše u tekstu „Padaju tajne o ubistvima u Beogradu“. Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević za list kaže „Samo su me osnažili“.

DANAS – „Ko je protiv Vučića, protiv njega je ceo sistem“, o izborima u Opštini Lučani koji se održavaju u nedelju, 16. decembra. „Snimljeni napadači na kuću novinara“, o napadu na novinara portala Žig info Milana Jovanovića. „Privatnom Studju B od Beogradjana oko 50 miliona evra“, o finansiranju te beogradske televizije.

INFORMER – „NATO preti ratom“, o ulasku Kfora na sever Kosova. „U Srbiji nikad manje dece“, od sedam miliona stanovnika centralne Srbije samo je 1.008.726 dece, što je svega 14 odsto populacije.

KURIR – „Šef policije bio na vezi sa rodjacima Luke Bojovića“, o hapšenju zamenika načelnika Odeljenja za krvne i seksualne delikte policijske uprave Beograd Dejana Jovića.

POLITIKA – „Dan D za vojsku Kosova“, o formiranju bezbednosnih snaga Kosova odlukom Skupštine Kosova na sednici u petak, 14. decembra. „Slobodan Kašćelan uhapšen u Pragu“, o hapšenju čoveka koga su mediji označili kao vodju „kavačkog klana“. „U Zvezdinoj kasi 50 miliona evra“, o zaradi fudbalskog kluba Crvena zvezda u 2018. godini.

SRPSKI TELEGRAF – „Privedeni šef policije samo je prvi u nizu“, o hapšenju policajca Dejana Jovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.