U trendu

Naslovne strane za petak, 19. maj 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 18. maj 2023. godine najviše pišu o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država pomoći poljoprivrednicima, o stanju u srpskim školama i današnjem protestu na koji je pozvala opozicija, a pišu i o drugim aktuelnim političkim i društvenim temama.

ALO – O najavi predsednika Srbije „Država će pomagati seljaku, ali ne tajkunu“.

BLIC – O testiranju učenika na drogu u školama u Srbiji „Prosvetari složni, test na drogu, pa u učionicu“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o povlačenju Aleksandra Vučića sa čela Srpske napredne stranke, pod naslovom „Trojka vodi naprednjake kada Vučić digne sidro“.

DANAS – O najavljenom protestu opozicije „Blokade zavise od odgovornosti vlasti“. O pomeranju niške premijere opere koja je bila zakazana za 26. maj „Zbog mitinga SNS ‘Čarobna frula’ svira dan ranije“.

INFORMER – „Stočari dobijaju pomoć države“ prenosi list.

KURIR – O danu sećanja na žene žrtve nasilje, pod naslovom „Užasne brojke“ i podnaslovom „U 2023. podneto 1.260 prijava za porodično nasilje“.

NOVA – O stavu poljoprivrednika koji već tri dana protestuju širom Srbije „Nemamo mi šta da pričamo sa Vučićem, sve je na Vladi“. List piše o poplavama u regionu „Čekamo li da nam Dunav i Sava potope Novi Beograd“.

POLITIKA – O otvaranju fabrike Nidek u Novom Sadu i izjavi Vučića „Japanci dolaze da ostanu“. List prenosi „Država donela mere za pomoć poljoprivredi“. O sednici parlamenta i izjavi premijerke „Ovo nije vreme za političke podele“.

SRPSKI TELEGRAF – O izjavi predsednika Srbije „Pomoći ćemo domaćinu, izdvojićemo 900 miliona evra“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar