U trendu

Naslovne strane za petak, 21. januar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 21. januar 2022. godine, pišu o izjavi premijerke Ane Brnabić da se povlače akta u vezi projekta ‘Jadar’, o najavi tenisera Novaka Djokovića da će tužiti Australiju zbog deportacije i o drugim temama.

ALO – „Rio Tinto odlazi iz Srbije“, o uredbi Vlade Srbije kojom se ukida prostorni plan za projekat „Jadar“.

BLIC – O izjavi premijerke Ane Brnabić da se povlače akta u vezi projekta Jadar „Brnabić: Rio Tinto više nema šta da traži u Srbiji“. List piše o najavi tenisera Novaka Djokovića „Novak traži 3,8 miliona od vlasti Australije“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Stavljena tačka na ‘Rio Tinto'“, list prenosi izjavu premijerke Ane Brnabić da vlada povlači akta u vezi projekta Jadar. O detaljima optužnice protiv bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović „Garantovala Elezu da će moći da zida prljavim novcem“.

DANAS – „Uredba o Rio Tintu je izborno gašenje požara“, list piše da nije izvesno da će Skupština Srbije potvrditi odluku vlade za otkazivanje gostoprimstva velikoj kompaniji. „Država žmuri na trgovinu ljudima u slučaju radnika iz Vijetnama“, list piše da institucije ne odgovaraju na pitanja o statusu zaposlenih na gradilištu kompanije Linglong u Zrenjaninu.

KURIR – „Rio Tinto deportovan“, o poništenju uredbe o prostornom planu za projekat „Jadar“ i eksploataciju litijuma u Srbiji.

INFORMER – „Za ubistvo Šabana 39 meseci zatvora“, o presudi za smrti pevača Šabana Šaulića u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj. List prenosi izjave tenisera učesnika Otvorenog prvenstva Australije o zarazi korona virusom.

NOVA – List piše da članovi Evropskog parlamenta deset meseci čekaju odgovore srpskog ministra policije Aleksandra Vulina „Vulin od EU krije podatke o sistemu za prepoznavanje“. „Pobeda nad Rio Tintom mora biti konačna, treba da ode i da se ne vrati“, o stavovima aktivista ekoloških pokreta.

POLITIKA – Izjava premijerke Ane Brnabić „Stavljena tačka na ‘Rio Tinto’ u Srbiji“. List piše o organizovanju nastave nakon završetka zimskog raspusta „Samo mladji osnovci u učionici, ostali djaci kombinovano“.

SRPSKI TELEGRAF – „Šabanov ubica za tri godine izlazi iz zatvora“, o presudi nemačkog suda za smrt pevača Šabana Šaulića u saobraćajnoj nesreći.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.