U trendu

Naslovne strane za petak, 21. jun 2019. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama od petka, 21. juna 2019. pišu o zategnutim odnosima Srbije i Crne Gore zbog Predloga zakona o verskim slobodama i izjavama državnih zvaničnika.

ALO  –  „Putin spreman za rat“, list piše da je predsednik Rusije Vladimir Putin odgovarajući na pitanja gradjana iz studija u Moskvi  poslao „ozbiljnu poruku“ čitavom svetu. List pod naslovom: „Blokirati imovinu Mila Djukanovića i njegove poslove u Srbiji“, prenosi izjavu ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

BLIC  –  „Šijanov sin uhapšen posle pucnjave zbog šiš ćevapa“, o incidentu na Novom Beogradu kod restorana brze hrane i napadu na taksistu i policajca, posle koga je usledilo hapšenje trojice osumnjičenih, medju kojima je i sin ubijenog Zorana Šijana pripadnika „surčinskog klana“. „Sve gori odnosi Srbije i Crne Gore“, o pozivu ambasadoru Srbije u Crnoj Gori na razgovor u crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova zbog izjava srpskih zvaničnika.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Napali su SPC i Srbe, a kriv im Beograd“, ambasador Srbije u Crnoj Gori pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje, zbog kako su naveli iz crnogorskog ministarstva kontinuiranih, negativnih izjava srpskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore. „Za kradju testa preti tri i po godina zatvora“, o predstojećem saslušanju osumnjičenog za kradju testa za završni ispit malih maturanata.

DANAS  –  „Bakić: Ne stvaramo pokret, želimo da osokolimo mlade“, kaže arhitekta Dragoljub Bakić povodom fotografije objavljene na društvenim mrežama na kojoj je i on sa grupom intelektualaca. Pod naslovom „Novi dokazi o Lončarevoj ‘zemunskoj’ prošlosti“, list prenosi navode bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića.

INFORMER  –  „Šiptari oduvali Angelu“, list piše da su kosovske vlasti odbile zahtev predsednika Francuske Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel da ukidanje taksi od sto odsto koje su nametnute Srbiji budu glavna tema sastanka u Parizu, 1. jula. „Dan ranije sakrio telefon u WC-u, pa slikao testove“, list piše o kradji testa iz matematike u okviru završnog ispita za osmake.

KURIR – „Milo izvredjao poglavara SPC“, list piše o izjavi crnogorskog predsednika Mila Djukanovića o patrijarhu srpskom Irineju. „Ženi izvadili tumor od 50 kila“, list piše da je tim lekara u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije izvadio tumor od 50 kilograma iz pacijentkinje, što je najveći tumor ikada operisan u Srbiji.

POLITIKA – Pod naslovom „Ukrajinski scenario nije moguć u Crnoj Gori“, list prenosi navode Srpske pravoslavne crkve o planovima Podgorice, kao i intervju sa predsednikom Crne Gore Milom Djukanovićem. „Vučić: Neće biti sastanka u Parizu jer ne žele da ukinu takse“. „Sulejman Ugljanin ‘proglasio’ bulevar Alije Izetbegovića“, o dešavanjima u Novom Pazaru.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Hteli da miniraju ponovljeni test za maturante“, intervju ministra prosvete Mladena Šarčevića. „Karić priznao Kosovo“, list navodi da je biznismen i lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić ispred svog šoping mola u Minsku okačio zastavu Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.