U trendu

Naslovne strane za petak, 27. avgust 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 27. avgust 2021. pišu o smrti glumca Milana Gutovića, potencijalnim opcijama za izbore najavljene za sledeću godinu, kao i o nastavku medjustranačkog dijaloga bez posredstva Evropske unije i o Prednacrtu zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

BLIC – Pola godine pred izbore, list piše: „Tri kolone opozicije realnije od jedne“. O smrti glumca Milana Gutovića u tekstu „Svet gledao kao poligon za šalu, a ne za nesreću“. List navodi: „Rast plata u javnom sektoru veći od šest odsto?“.

ALO – „Donesite mi glavu Debelog“, list piše da je navodni vodja „škaljarskog klana“ Jovan Vukotić tražio likvidaciju Veljka Belivuka. Večeras spektakl na Trgu Republike u Beogradu „Roj Džons uči Srbe boksu“, čuveni bokser održaće javni čas boksa povodom obeležavanja Svetskog dana tog sporta, najavljuje list.

VEČERNJE NOVOSTI – O Prednacrtu zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma, koji bi skupštine Srbije i Republike Srpske trebalo da usvoje zajedno, list piše u tekstu „Spreman zakon: Srbi brane ćirilicu“. U tekstu „Vukotić hteo da obezglavi kavački klan“ list piše o poternici za navodnim vodjom „škaljarskog klana“ Jovanom Vukotićem.

DANAS – U tekstu „‘Igra prestola’ Vesića, Radojičića i Šapića“, list analizira ko bi mogao da bude kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda na sledećim izborima. O korišćenju tragedije sopstvenih naroda u dnevnopolitičke svrhe, istoričari iz Beograda i Zagreba kažu „Vlasti u državama regiona su nekrofilne“.

INFORMER – O poslednoj želji Milana Gutovića „Neću u Aleju, sahranite me pored oca i majke“.

KURIR – O tome gde su i šta rade bivši predsednici u Srbiji pod naslovom „Život posle politike“. List piše: „Vračare ponovo haraju, ne plaše se kazne od 10 godina zatvora“, tekst o prevarama na internetu.

SRPSKI TELEGRAF – U Severnoj Makedonci zaoštrili mere protiv korone, piše list, navodeći „Evo kako će se Srbi vraćati sa mora“. List piše da postoji plan mafijaško -politike hobotnice „Pripreman državni udar, svrgavanje Vučića i nasilno preuzimanje države“.

POLITIKA – O nastavku medjustranačkog dijaloga bez posredstva Evropske unije, list piše da „Vučić iznosi predloge opoziciji u ponedeljak“. List navodi i da je Ćamil Duraković pred smenom u Srebrenici sa mesta predsednika Skupštine opštine, na koje je izabran u aprilu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.