U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 18. jul 2022 godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o odluci Hrvatske da zabrani predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno poseti Jasenovac i o padu ukrajinskog transportnog aviona u Grčkoj koji je poleteo iz Niša.

ALO – List piše o povećanju broja socijalno ugroženih u Nemačkoj: „Dva miliona Nemaca na državnom kazanu“.

BLIC – List piše da je predsednik Srbije privatno hteo da poseti Jasenovac i Pakrac, ali da hrvatska vlada traži službenu najavu smatrajući tu posetu provokacijom, u tekstu pod naslovom „Hrvati tri puta odbili da Vučić dodje u Jasenovac“. „Novak uživa sa decom u Crnoj Gori“, o letovanju tenisera Novaka Djokovića.

VEČERNJE NOVOSTI – „Zabranili Vučiću da se pokloni mučenicima“, o odluci hvatske vlade da predsedniku Srbije zabrani privatnu posetu Jasenovcu. „Milijarde od turista“, kaže ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić.

DANAS – „Privatni i nenajavljen ili samo spinovan Vučićev put u Hrvatsku“, o odluci hrvatske vlade da predsedniku Srbije zabrani da poseti Jasenovac. „Otvara se istraga gde je putovala srpska municija“, o padu ukrajinskog aviona u Grčkoj koji je poleteo iz Niša.

NOVA – „Zbog Rusije i Kosova Vučić pravi predstavu od odlaska u Jasenovac“, piše list. „Ukrajinci prevozili srpske mine u Bangladeš“, o tovaru ukrajinskog aviona koji se, posle poletanja iz Niša, srušio u Grčkoj.

INFORMER – List piše o toplotnom talasu za koji se očekuje da će da zahvati Srbiju: „Narednih 10 dana vrelo kao u rerni“.

KURIR – „Strašno“, o zabrani hrvatskih vlasti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno poseti Jasenovac. O padu ukrajinskog aviona koji je prevozio oružje u Grčkoj: „Tragedija“.

POLITIKA – List piše o odluci hrvatske vlade da zabrani predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno poseti Jasenovac u tekstu pod naslovom „Skandalozna i antipravna odluka Vlade Hrvatske“. „U Grčkoj pao avion koji je prevozio municiju iz Srbije“, o padu ukrajinskog aviona koji je poleteo iz Niša.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o postupku hrvatskih vlasti prema predsedniku Srbije: „Hrvati nisu dozvolili Vučiću da se pokloni žrtvama Jasenovca!“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.