U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 28. mart 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim sttranama izdanja za ponedeljak, 28. mart, pišu o predstojećim izborima u Srbiji u iduću nedelju, 3. aprila, o ratu u Ukrajini, o probi male mature.

BLIC – Intervju s predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem: „Ne krijem se, hoću da budem premijer“. O rezultatima probe male mature: „Djaci se mučili s gramatikom i doboš-tortom“.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom zahteva da i Srbija uvede sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajinu: „Srbija neće biti nikome sluškinja“. „Ubistvo inspektora naručeno ‘skajpom'“, o likvidaciji policijskog inspektora u Prijedoru, u Bosni i Hercegovini.

DANAS – O predstojećim izborima: „‘Brižljivo pripremana kradja’ ili ažuriranje biračkih spiskova“. Autorski tekst advokata i zamenika člana Republičke izborne komisije Jovice Todorovića: „Kako vlast za izbore prikriva korupciju“.

INFORMER – O poskupljenju hrane u Evropi „Hleb postaje skuplji od zlata, kreće rat za hranu“. O protestima na Kosovu i Metohiji „Srbi složno protiv Kurtijevog nasilja“.

KURIR – O poskupljenju benzina u Srbiji „Zbog veće tražnje i manje ponude dizel više ne prati cenu sirove nafte“. Takodje o energetskoj situaciji „Evropa iz SAD obezbedila manje od trećine gasa“.

NOVA – List prenosi ocenu marketinških stručnjaka o političkoj kampanji vladajuće stranke pred izbore 3. aprila: „Vučićeva kampanja kao Potemkinova sela“. Intervju s glumcem Tihomirom Stanićem: „Kraj ove vlasti sadržan je u njihovom sloganu ‘Dela govore'“.

POLITIKA – Intervju s predsednicom Vlade Anom Brnabić: „Srbija svoju politiku neće krojiti po željama svetskih moćnika“. „Verbalna eskalacija rata u Ukrajini“, o reakcijama iz sveta na napad Rusije na Ukrajinu.

SRPSKI TELEGRAF – „Abramović miri Putina i Zelenskog“, list piše da bi ruski oligarh Roman Abramovič mogao da bude posrednik u pregovorima ruskog i ukrajinskog predsednika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.