U trendu

Naslovne strane za ponedeljak 29. maj 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za ponedeljak 29. maj 2023. pišu o situaciji nakon još jednog skupa „Srbija protiv nasilja“, povlačenju Aleksandra Vučića sa čela Srpske napredne stranke i o situaciji na Kosovu.

ALO – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Vreme je da se ujedinimo i zajedno rešavamo probleme“. „Albanski gradonačelnici bi opet silom u srpske opštine“, piše list.

BLIC – List piše o burnih 48 sati na političkoj sceni Srbije, i na naslovnoj strani pita „Šta sad?“. Prognoza za leto 2023. „Kada je pravo vreme da se ide na more?“

VEČERNJE NOVOSTI – Analitičari saglasni „Vučićevo povlačenje ne topi rejting SNS-a“. List otkriva „Garancije KFOR-a ne vrede, Srbi kao glineni golubovi“. Drugi krug izbora „Erdoganu Turci opet ukazali poverenje“.

DANAS – Organizatori skupa „Srbija protiv nasilja“ nakon svog protesta i mitinga vlasti „Nema razgovora dok ne budu ispunjeni svi zahtevi“. Sagovornici Danasa o tvrdnjama Stanislave Pak da predsednik čak „određuje i sve novinske naslove“, u tekstu: „Vučić je urednik većine medija“. Šta može da se očekuje od smene u vrhu SNS – „Vučić, Vučević – ista stranka, drugo pakovanje“, čpiše list.

INFORMER – „Turska ponovo izabrala Erdogana“, o predsedničkim izborima u toj zemlji. „Pljuskovi do 20. juna, posle toga paklene vrućine“, piše list.

KURIR – Sagovornici lista situaciju na severu Kosova i Metohije ocenjuju kao „Prividni mir“.

NOVA – Za predsednika naprednjaka izabran Miloš Vučević: „I posle Vučića Vučić“, iše list. Strava i užas na Klinici za opekotine „Buđ, đubre, fekalije i jedna sestra u smeni na skoro 30 obolelih“. Pod naslovom „Zbog mini-elektrane ostaje bez vode 250 domaćinstava“ list piše da građani i udruženja iz Prijepolja traže zaštitu reke.

POLITIKA – Brisel pomaže depopulaciju Albanaca „Dogodine će na KiM ostati samo pola miliona ljudi“. Ministar odbrane Miloš Vučević kaže „Situacija na Kosmetu može da eksplodira svakog trenutka“. „Zlatnu palmu“ dobila francuska rediteljka Žistin Trije „Jedno telo, jedan sud i jedna žena“.

SRPSKI TELEGRAF – „Totalna ofanziva na Srbiju“, o izveštajima sa protesta i mitinga SNS u zagrebačkim i prištinskim medijima. „Plan za udar na Putina“, o navodnim ciljevima Ukrajine u Rusiji. „Karić izdao Vučića“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.