U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 8. maj 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 8. maj 2023. najviše pišu o političkim i  reagovanjima stručnjaka na masovna ubistva u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima oko Mladenovca i Smedereva kao i preventivnim merama Vlade Srbije.

ALO – „Ministar prosvete Branko Ružić podneo ostavku“, piše list. „Bacimo oružje, čuvajmo živote“, o akciji predaje nelegalnog oružja policiji u narednih mesec dana.

BLIC – List piše da se đaci beogradske osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u sredu vraćaju u klupe, u tekstu pod naslovom: „Povratak svakog učenika će zavisiti od toga kako se oseća“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, stranačkom vrhu izneo tri opcije, u tekstu pod naslovom: „Ni vanredni izbori nisu isključeni“.“Opet hapšenja zbog pretnji ubistvom“, o akcijama policije širom Srbije.

DANAS – List piše da su ministar odbrane Miloš Vučević i premijerka Ana Brnabić, nakon najave protesta protivnika režima zbog dva masovna ubistva u Beogradu, ocenili da opozicija i njihovi mediji šire mržnju, u tekstu pod naslovom: „Tragedija ubrzava izlazak na birališta“. „Nasilje podstiču i vlast i mediji“, kaže profesor socijalne psihologije na beogradskom Filozofskom fakultetu Dragan Popadić.

INFORMER – „Novi izbori na jesen?“, o najavama da bi predsednik Srbije i vlada mogli da podnesu ostavke. „Najtužniji maj, Srbija tri dana sahranjuje nevine žrtve“, piše list.

KURIR – „Svi moramo da otvorimo oči“, piše list o mladima koji na društvenim mrežama prete nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila u Srbiji. „Oštre mere“, o najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će biti oduzeto nelegalno oružje i povećavane kazne.

NOVA – „Kazne ne sprečavaju nasilje jer gajimo agresiju u društvu“, o merama Vlade Srbije za smanjivanje nasilja.“Ako lekari ne dobiju veće plate, otići će iz zemlje“, kaže lekar Dejan Nešković iz Berlina.

POLITIKA – „Vučić: Iz ove tragedije treba da izadjemo ujedinjeni“, prenosi list izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Od danas policajci u svih 1.800 škola“, o odluci Vlade Srbije da poveće bezbednost u obrazovnim ustanovama.

SRPSKI TELEGRAF – „Ružić konačno podneo ostavku“, o ostavci ministra prosvete. „Politički lešinari udarili na Vučića“, piše list o najavljenom protestu opozicije u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.