U trendu

Naslovne strane za sredu, 10. maj 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za 10. maj 2023. najviše pišu o političkoj situaciji, posle protesta „Srbija protiv nasilja“ koji je organizovala proevropska opozicija.

BLIC – List analizira koji je najrealniji scenario političkih promena, u tekstu pod naslovom: „Rekonstrukcija vlade pa izbori sledeće godine“. „Psiholozi pomažu deci da pobede strah“, o povratku u školu učenika beogradske osnovne škole „Vladislav Ribnikar“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše da su pred predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem dve opcije, u tekstu pod naslovom: „‘Metla’ u Nemanjinoj ili izbori u novembru“. „Dug je put do testova na drogu“, o tome kako zaštiti učenike.

DANAS – „Opozicija: Nema više nazad, čir je pukao“, o stavovima opozicionih stranaka posle protesta „Srbija protiv nasilja“.“Radikalno zastrašivanje“, o tome zašto predsednik Sbije Aleksandar Vučić i njegovi glasnogovornici stalno optužuju kritičare i opoziciju.

INFORMER – O izjavi ruskog predsednika Vladimira Putina na Dan pobede „Zapad postupa isto kao i nacisti“.

ALO – List piše o protestu dela opozicije i, kako tvrde, pozivima na nasilje „Bakić se utrkuje sa Brkićem, malo im je krvi, traže još“.

KURIR – O upozorenjima stručnjaka „Pretnje Vučiću na protestu dela opozicije mogu biti predigra za likvidaciju“.

NOVA – „Vučić prstima zatvara rupe na brani dok voda curi na sve strane“, list piše kako predsednik Srbije medijski odradjuje „krizni menadžment“. List piše da je vlast uspela da ugura svoje ljude u visoke savete tužilaštva i sudstva, u tekstu pod naslovom: „Tužioci pod kontrolom službenice BIA“.

POLITIKA – „Opozicija traži vlast ali beži od birališta“, piše list o dešavanjima na političkoj sceni Srbije. Subotica: „Gimnazijalac psihologu najavio masakar u vrtiću“, piše list.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da sociolog Jovo Bakić „hoće krv na ulicama Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.