U trendu

Naslovne strane za sredu, 16. jun 2021. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 16. jun 2021. godine, pišu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, o putovanjima tokom epidemije, i o drugim društvenim i političkim temama.

ALO – Pod naslovom „Nikad“, list piše da je to bio odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada ga je kosovski premijer Aljbin Kurti pitao kada će priznati Kosovo.

BLIC – „Da li se Kfor povlači iz Dečana i s Kosova“, list piše da su britanski vojnici pitali Srbe da li se slažu da kosovska policija zameni medjunarodne snage i da su Srbi zabrinuti. Za list govori predsednik Turističke organizacije Srbije Aleksandar Seničić „Juta traži besplatan PCR test za decu do 12 godina“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše da su i protv profesora Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Nenada Prokića iznete optužbe za seksualno uznemiravanje „Traže kaznu za Prokića“. O sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Briselu „Kurti: Kad ćeš priznati Kosovo? Vučić: Nikada!“

DANAS – Povodom smrti članice Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić list piše „Vlast je napadala do poslednjeg dana“. O vakcinaciji protiv kovida 19 „Kampanje nisu odagnale strah i otpor mladih“.

INFORMER – „Svadbena histerija“, list piše da su posle odluke Kriznog štaba o ukidanju protivepidemijskih mera kod matičara iskorišćeni svi termini za venčanja i da su formirane liste čekanja za restorane, torte i venčanice.

KURIR – O sastanku predsednika Srbije i kosovskog premijera u Briselu list piše pod naslovom „Provokator“. O teniseru Novaku Djokoviću „Novak pehar s Rolan Garosa poklonio ocu“.

POLITIKA – O izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon nastavka dijaloga Beograda i Prištine „Plašim se za Srbe zbog neodgovornosti Kurtija“. O iznenadnoj proveri borbene gotovosti Vojske Srbije „Uzbuna za 15.000 vojnika“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da će Ministarstvo unutrašnjih poslova uskoro pokrenuti novu akciju i da su bezbednosne službe Srbije dobile imena onih koji su poslednjih godina saradjivali s kriminalcima „Spisak FBI 120 policajaca na platnoj listi mafije“. O sastanku u Briselu „Vučić: Kurti tražio priznanje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.