U trendu

Naslovne strane za subotu, 17. septembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi u izdanjima za subotu, 17. septembar najviše pišu o dešavanjima oko Evroprajda u Beogradu i najavljene šetnje koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo.

ALO – Uz naslov „Dalje šape od Srbije“ list piše da se vodi hibridni rat i da parada Evroprajd služi kao povod za nametanje interesa spolja.

BLIC – List piše o najavljenoj šetnji Evroprajda i o zabrani vlasti „Vučić: Poštujte odluku policije – Organizatori: Mi ćemo šetati“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Lako je Briselu krojiti sankcije“, o susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Madjarske Viktora Orbana. „Štedljivima računi manji i do 30 odsto“, list piše o odluci Vlade Srbije da domaćinstvima koja smanje potrošnju budu umanjeni računi za struju.

DANAS – List ocenjuje da je u Beogradu opsadno stanje zbog parade ponosa i litija – „Evroprajd: Težak ispit za državu i Vučića“. O zamerkama opozicije na predloge gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića: „Gradonačelnik koji i dalje štiti bezakonje“.

INFORMER – Jača Vojska Srbije „Sa Kipra nam stiže 11 helikoptera Mi-35“, piše list. Srpski i madjarski predsednik upozorili – „Vučić i Orban: Dolazi nam ekonomsko ledeno doba“.

KURIR – Predsednik pred velike izazove – „Vučić: Biće teško, ali borićemo se, gledaćemo da se ljudi ne muče“. Izaslanici EU i SAD govore za Kurir – „Lajčak: Sporazum o normalizaciji je urgentan, Eskobar: Fokusirajmo se na 21. vek“.

NOVA – „Državo, danas si na testu“, piše list povodom najave organizatora da će šetnja Evroprajda biti održana i pored zabrane Ministarstva unutrašnjih poslova.

POLITIKA – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom najave šetnje: „Evroprajd kao hibridni rat protiv Srbije“. Intervju sa mandatarkom za sastav nove Vlade Srbije Anom Brnabić: „Biće još povučenih priznanja tzv. Kosova“.

SRPSKI TELEGRAF – Centralna tema naslovne strane lista je da je država krenula u borbu s kriminalom „Hapse tajkuna Kneza“. Čeka nas teška zima – „Vučić: U Evropi će doći do velike nezaposlenosti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.