U trendu

Naslovne strane za subotu, 9. jul 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 9. jul 2022. godine najviše pišu o atentatu na bivšeg premijera Japana Šinza Abea, nacrtu temeljnog ugovora izmedju Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve i najave da sledeće nedelje počinju konsultacije parlamentarnih stranaka sa predsednikom Srbije.

ALO – „Rasplet: Vlada Crne Gore usvojila temeljni ugovor sa SPC“, o sednici na kojoj je crnogorska vlada razmatrala taj dokument. „Mučki ubijen prijatelj Srba“, o ubisvu bivšeg japanskog premijera.

BLIC – „Vučić zove od čevrtka na konsultacije“ o najavljenim razgovora sa parlamentarnim strankama. O atentatu na bivšeg japanskog premijera u tekstu „Ubijen Šinzo Abe, bio je veliki prijatelj Srbije“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Još potpisi na Temeljni ugovor“ o tome da je Vlada Crne Gore usvojila Temeljni ugovor postignut sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Direktorka batajničke kovid bolnice Tatjana Adžić Vukičević govori za list „Dupliran broj pacijenata u Batajnici“.

DANAS – U intervjuu za list profesor Univerziteta u Beogradu Ratko Ristić kaže „Bilo je pritisaka da prekinemo saradnju sa ruskim univerzitetima“. „Emisija sa Vučićem iz frižidera kršenje zakona“, o zaključku istraživanja Centra za istraživačko novinarstvo Srbije u kojem se pominje predizborni nastup predsednika Srbije.

INFORMER – O atentatu na bivšeg japanskog premijera „Ubijen Šinzo Abe“. List citira obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina „Putin: Zapad je izgubio, a mi nismo ni počeli“.

KURIR – „Atentat u Japanu“, o ubistvu bivšeg japanskog premijera. „Strah i nemir“, o situaciji na severu Kosova.

NOVA – „Lično ne bih razgovarala sa Vučićem, ali ne bih to zamerila kolegama“ rekla je za list kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković. O inflaciji u Srbiji list piše „Skuplji struja, gas, javni prevoz, studentski domovi, cigarete“.

POLITIKA – „Šinzo Abe smrtno ranjen na predizbornom skupu“, o atentatu na bivšeg premijera Japana. „SVM spreman da bude deo parlamentarne većine“, kaže za list predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara Ištvan Pastor.

SRPSKI TELEGRAF –  „S ledja ubili prijatelja Srbije“, o ubistvu bivšeg japanskog premijera Šinza Abea. List piše o protestima, štrajkovima i političkim dešavanjima u brojnim evropskim zemljama „Gori Evropa“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar