Naslovne strane za utorak 11. april 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 11. april 2023., pišu o ugrožavanju novinara i godišnjici ubistva Slavka Ćuruvije, o podvigu niških kardiohirurga koji su radili vikendom bez naknade kako bi smanjili liste čekanja, poseti američkog zvaničnika Džejmsa Rubija regionu, i drugim temama.

ALO – List piše o zločinu u beogradskom naselju Ripanj gde je muškarac nožem ranio tri osobe a ubio devojčlicu, u tekstu pod naslovom:“Monstrum oteo i ubio Nevenu (16)“.

BLIC – Istraživanje agencije Faktor plus „Srbi se nadaju ulasku u EU, SNS na 45,5 odsto podrške“. Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani kaže „Balkan ne može da čeka“.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi izjavu specijalnog američkog izaslanika i koordinatora Centra za globalno angažovanje pri Stejt departmentu Džejmsa Rubina posle posete Crnoj Gori „Rubin u Podgorici: Uveren sam da se Crna Gora neće opet okrenuti Beogradu i Moskvi“. O niškim kardiohirurzima „Lekari u Nišu raščistili liste čekanja“.

DANAS – O odnosu premijerke Srbije prema novinarima Nove, TV N1 i tog lista „Premijerka ugrožava bezbednost novinara“. Povodom godišnjice ubistva novinara Slavka Ćuruvije list se uključio u zajedničku akciju medija i pod naslovom „Najvažnija neobjavljena vest“ na naslovnoj strani ostavlja prazan prostor za presudu ubicama Slavka Ćuruvije. O optužbama studentkinja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje za seksualno uznemiravanje „Poverenica traži hitnu reakciju rektora Đokića“.

INFORMER – O zločinu u beogradskom naselju Ripanj gde je muškarac ranio troje ljudi i ubio devojčicu „Silovao i ubio zbog crne magije“.

KURIR – Pod naslovom „Supersila“, list prenosi ocene situacije u svetu, koje daju analitičari posle posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Kini. O tuči u Skupštini opštine Aranđelovac, u tekstu pod naslovom: „Nasilnici“.

NOVA – O lekarima u Nišu koji su smanjili liste čekanja na operacije iako za to nisu dodatno plaćeni „Heroji koje interesuje samo da spasu pacijenta“. List piše da izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ne vidi problem u pritiscima na medije „Bilčik žmuri na napade režima na novinare“.

POLITIKA – List prenosi najavu ministra zaduženog za dijasporu Đorđa Milićevića „Sva udruženja dijaspore u junu dolaze u Beograd“. Pod naslovom „Najvažnija neobjavljena vest“ pridružuje se akciji kojom mediji žele da ukažu da presuda ubicama Slavka Ćuruvije nije doneta ni 24 godine od njegovog ubistva.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o sukobu u Skupštini opštine Aranđelovac, u tekstu pod naslovom: „Sinovi bahatog poslanika Zavetnika biju odbornike“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.