U trendu

Naslovne strane za utorak, 30. avgust 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o novoj vladi Srbije i dešavanjima oko beogradskog Evroprajda, a bave se i situacijom na Kosovu.

ALO – O početku školske godine i opasnostima u saobraćaju „Treći razred najugroženiji“.

BLIC – List piše o pozadini šetnje protiv Evroprajda u Beogradu u tekstu pod naslovom: „Litije na daljinski upravljač iz Moskve“. „Sve je više prepona a sve kraći zalet“, kaže književnica i rediteljka Vida Ognjenović.

VEČERNJE NOVOSTI – „Pakuje se nova Vlada“, o budućem sastavu nove vlade Srbije. „U teglu ajvara ide 500 dinara“, o tome da su nakupci dobro „zaljutili“ zimnicu.

DANAS – „Parade ponosa će biti – uz državu ili huligane“, o tome da je najava otkazivanja Evroprajda izazvala burne reakcije u domaćoj javnosti. „Puno posla za budućeg ministra prosvete“, o tome šta prosvetni radnici očekuju od nove vlade.

INFORMER – „Preti epidemija malih boginja!“, o nedovoljnom odzivu predškolske dece za vakcinaciju.

KURIR – List piše o najavama ko će ući u sastav nove Vlade Srbije u tekstu „Vlada“.

NOVA – „Vučevića spremaju da nasledi Brnabićevu i Vučića“, o tome da je aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najperspektivniji kadar Srpske napredne stranke. „Projekat Jadar neće proći“, kaže lider Narodne stranke Vuk Jeremić.

POLITIKA – List piše o tome šta sporazum o ličnim dokumentima donosi Srbima na Kosovu i Metohiji u tekstu pod naslovom „Povratak Rezolucije 1244“. „Uštede struje su moguće kroz promenu tarifnog sistema“, kaže bivši zamenik ministra energetike Slobodan Ružić.

SRPSKI TELEGRAF – Intervju sa funkcionerom Srpske napredne stranke i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem „Neki ministri misle da su bogomdani“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.