U trendu

Nastavlja se suzbijanje komaraca u Beogradu

BEOGRAD – Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ i sutra nastavljaju sa suzbijanjem odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje.

Od 20 sati do ponoći tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se na lokalitetima Vinča uz Dunav, Ritopek, Grocka uz Dunav i Brestovik, Zvezdarska šuma, Banjička šuma, Slanci, Veliko selo, groblje Lešće, Ada Huja, Višnjica uz Dunav, Retenzija, Paviljoni.

Takođe, suzbijanje komaraca vršiće se i na lokacijama Studentski grad – Blok 1-4, Blok 28, 29, 30, 26, 12, Blok 21, 22, 23, 24, 25, Ušće, Park Prijateljstva, Staro sajmište, Blok 40, 38, 39 – FDU, Blok 41, Belvil, Blok 72, 71, Blok 61, 62, 63, 64, Blok 44, 45, Blok 70, 70A, Bežanijska kosa i Blok 49, Stara Bežanija, Dorćol i Železnik, saopšteno je iz „Gradske čistoće“.

Preparat koji ekipe tog preduzeća koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, navodi se i dodaje da to znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

„Gradska čistoća“ apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom akcije.

Sugrađani svakog radnog dana od sedam do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.