U trendu

Nastavljena ugradnja parking senzora na Starom gradu

BEOGRAD – Opština Stari grad i JKP „Parking servis“ započeli su drugu fazu radova na uvođenju sistema obaveštavanja vozača o slobodnim parking mestima, uz pomoć parking senzora.

Druga faza trajaće do 9. avgusta, kada bi sistem trebalo da bude pušten u rad, navedeno je na sajtu opštine Stari grad.

Druga faza obuhvata postavljanje tabli obaveštenja, „data“ kolektora, releja i parking senzora.

Na opštini Stari grad biće ugrađeno ukupno 1.829 parking senzora, dok će na 44 lokacije, na raskrsnicama biti postavljeno 85 tabli obaveštenja.

Sada se ugrađuju senzori na području oivičenom ulicama Cara Dušana, Francuske, Vase Čarapića, Studentskim trgom, Uzun Mirkove i Pjarona de Mondezira.

Za funkcionisanje ovog sistema neophodno je postavljanje senzora i tabli obavestenja, a senzori, koji su otporni na različite vremenske uslove, se postavljaju na svakom parking mestu, tako što se utisnu u asfalt.

Opština Stari grad moli žitelje za razumevanje tokom trajanja radova, zbog eventualnog premeštanja ili prenosa vozila sa jednog parking mesta na drugo.

Sistem, koji se uvodi na Starom gradu, već je uveden na Vračaru i Savskom vencu, a prema rečima izvršnog direktora za zajedničke poslove „Parking servisa“ Miloša Petrovića, u tim delovima grada sistem doprinosi smanjenju gužvi, a samim tim i emisije štetnih gasova i buke.

Petrović je preporučio vozačima da instaliraju „Parking servis“ aplikaciju i iskoriste navigaciju do slobodnih parking mesta.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović rekao je da je cilj da se olakša pronalaženje slobodnog parking mesta.

„Verujem da ćemo postavkom blizu 2000 parking senzora i uz pomoć aplikacije, građanima skratiti vreme koje troše u potrazi za parking mestom“, rekao je Marjanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar