U trendu

Niš u polumraku, nadležni krive nevreme

Mrak na ulicama i ugašene svetiljke ulične rasveta jedan su od najčešćih komunalnih problema sa kojim se gradjani Niša susreću ovog leta.

Prijave nadležnim institucijama i medijima stižu iz svih delova grada, ali i sa seoskog područja, a pojedine Nišlije tvrde da ulična rasveta u njihovoj ulici ne radi više od mesec dana.

Gradjani su ogorčeni jer, kako kažu, ne pomaže ni to što kvarove prijavljuju desetak i više puta.

U Javnom komunalnom preduzeću „Parking servis“ koje je zaduženo za održavanje ulične rasvete na području grada Niša, mrak na ulicama objašnjavaju „velikim nevremenom i olujnim vetrom“ koji su grad zahvatili prošle nedelje.

Predrag Nikolić iz „Parking servisa“ rekao je za agenciju Beta da je tokom nevremena došlo do „velikog broja havarijskih kvarova na javnom osvetljenju“, ali da su dežurne ekipe tog preduzeća već sanirale njegove posledice.

Nikolić je istakao da je popravka ovih kvarova zbog kojih su cela naselja ostajala bez javnog osvetljenja bila prioritet za „Parking servis“, ali su se pored toga redovno odvijali radovi na zameni neispravnih sijalica.

„Od 1. do 8. avgusta sanirano je 25 havarijskih kvarova na mreži javnog osvetljenja i zamenjeno 93 neispravnih sijalica, a takodje su zamenjeni i prateći delovi na svetiljkama“, izjavio je Nikolić.
 
Kako je naveo, ulična rasveta je izmedju ostalog popravljena u naselju Delijski Vis, na Trg kralja Milana, u Ulici Marina Držića, Studeničkoj, selu Čokot, naselju Medoševac, selima Lalinac, Gornji Matejevac, Sićevo, Pasjača, Mezgraja i Vrtište.

Održavanje ulične rasvete do kraja prošle godine bila je obaveza Javno komunalnog preduzeća „Gorica“, ali je prilikom reorganizacije tog preduzeća taj posao, odlukom Skupštine grada, prebačen „Parking servisu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.