U trendu

Normalizuje se stanje u četiri opštine, problemi u Prijepolju

Na teritorijama opština Sjenica, Medveđa, Aleksinac i Blace, gde je proglašena vanredna situacija, stanje se polako normalizuje, a ozbiljni problemi pojavili su se jutros u opštini Prijepolje, koja je ostala bez struje, rekao je načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović.

On je dodao da su ekipe Elektroprivrede Srbije na terenu i da se očekuje da će za uskoro cela opština dobiti struju, čiji je nestanak izazvalo ispadanje glavne trafostanice od 110 kilovati…

Prijepolje je oko 11:00 sati dobilo električnu energiju posle havarije koju je izazvao veliki minus na trafoima visokonaponske mreže, jutros oko 4:00 sata.

„Zaista ovo se nije dogodilo odavno. Noćas su zbog ogromnog minusa ispali skoro svi trafoi na području opštine, jer je ledilo ulje u njima. Distribucija je međutim do 11 sati uspela da povrati pod napon najveći deo grada. Zakazao sam sednicu štaba za vanredne situacije gde ćemo saznati detalje i preduzeti sve dalje neophodne mere“, rekao je predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.