U trendu

Novi DSS: Investitor u Beogradu radi bez dozvola na predratnoj vili

Predsednik beogradskog odbora Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Filip Blagojević izjavio je danas da je jedan investitor počeo radove na predratnoj vili u naselju Neimar na Vračaru, u Beogradu, iako nije dobio dozvole za to.

Blagojević je rekao novinarima da je na predratnoj vili u Ulici Janka Veselinovića 15 u petak investitor počeo radove bez građevinske dozvole, iako je ta zgrada označena kao objekat od velike važnosti i da nikakvi građevinski radovi ne mogu biti izvođeni bez dozvola.

Dodao je da je toj stranci iz Zavoda Grada Beograda za zaštitu spomenika kulture potvrđeno da građevinske dozvole nisu dobijene za taj objekat.

Blagojević je tražio od Sekreterijata za inspekcijske poslove da naloži investitoru da objekat vrati u pređašnje stanje.

Po njegovim rečima, investitor je skinuo crep s krova vile, što je, kako je rekao, praksa investitora u tom naselju.

„To je dobro ustaljena matrica po kojoj investitori uz nereagovanje vlasti i njihovu prećutnu saglasnost, godinama uspevaju da ruše naše istorijske objekte. Skidajući crep, oni objekte ostavljaju otvorene, da kisnu i trunu, dok ne propadnu do te mere da postanu nebezbedni i da zato moraju biti srušeni“, kazao je on.

Blagojević je od Vlade Srbije tražio da donese Odluku o utvrđivanju kulturno-istorijske celine Kotež-Neimar za kulturno-istorijsko dobro i da time od potencijalnog rušenja sačuvaju preostale tamošnje objekte.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar