U trendu

Novi Sad: Aktivisti pozivaju novog gradonačelnika na kordon žurku danas na Šodrošu

Aktivisti „Šodroš Survivor kampa“ pozvali su novog gradonačelnika Novog Sada Milana Djurića da im se danas pridruži na „Kordon žurci“ na Šodrošu, gde oni već mesecima protestuju i tvrde da će izgradnja novog, četvrtog mosta preko Dunava u Novom Sadu, ugroziti prirodu u dunavskom priobalju.

Dogadjaj su nazvali pank muzičko druženje „Kordon parti“ zbog dešavanja proteklih nedelja, kada je došlo do koškanja izmedju gradjana koji protestuju i policajaca koji danonoćno čuvaju ogradu na budućem gradilištu mosta kineske kompanije CRBC.

„Kordon policije uz ograde koje čuvaju strani kapital i domaće poslušnike, na Šodrošu do sada nije volja gradjana uspešno probila. Još uvek nije kasno da to učine zakoni i struka. Dok taj dan čekamo, probajmo još ovaj put sa pesmom. Nikom nije škodila, nikog nije povredila“, piše u najavi dogadjaja.

Pank će na gitari svirati novosadski muzičar Robi, a kako poručuju aktivisti, „sa njim će pevati svi“.

Kako su naveli u najavi dogadjaja, pozivaju i „starog pankera, a taze gradonačelnika Novog Sada“ Milana Djurića da im se pridruži.

„Kad već neće s nama da razgovara, neka dodje da uživa u prirodi i muzici, medju gradjanima. Ne postoji sigurnije mesto trenutno u gradu na koje medju ljude može da se pojavi i predstavi, jer čuvaće ga prekobrojna policija koju dan-noć drži u šumi Šodroša. Poziv važi za ceo njegov kabinet“, piše u najavi.

Dodali su da nemaju više šta da izgube pa da mogu „od muke“ da zapevaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar