NVO: Nestao bilbord za merenje zagadjanja u centru Beograda

Organizacija „Kreni-promeni“ saopลกtila je danas da je iz centra Beograda nestao bilbord sa pamuฤnim pluฤ‡ima, koji meri zagadjenje u glavnom gradu.

„Juฤe u toku dana komunalna inspekcija traลพila je uklanjanje bilborda i pored toga ลกto su izdate sve dozvole. Nakon ลกto je pravni tim Udruลพenja za zaลกtitu ustavnosti i zakonitosti kontaktirao nadleลพne sluลพbe prvo je zakazan sastanak u 10 ujutru u opลกtini kako bi se raspravili pravni aspekti, a onda su predstavnici komunalnih sluลพbi prekinuli komunikaciju i postali nedostupni“, navodi se u saopลกtenju.

Ta organizacija je dodala da nakon ลกto je danas primeฤ‡en nestanak bilborda, pravnim zastupnicima se javila komunalna inspektorka koja je istakla da komunalne sluลพbe nisu uklanjale bilborde, da im je jasno da nemaju pravni osnov za to i da je bilbord verovatno ukraden.

Bilbord je bio deo kampanje Reลกenje za zagadjenje u okviru koje je sakupljeno 51.000 potpisa a kojom je traลพeno da se nepotroลกena sredstva kojim se subvencioniลกe kupovina elektriฤnih i hibridnih vozila preusmere na zamenu kuฤ‡nih loลพiลกta za siromaลกna domaฤ‡instva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.