U trendu

Od januara trolejbuska linija 19 vozi do Slavije

BEOGRAD – Grad Beograd odobrio je zahtev građana da se vrati linija trolejbusa broj 19, koja će od 4. janura ići do Slavije, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je danas u okviru svoje kampanje „Pokretna kancelarija Gorana Vesića“ obišao Mesnu zajednicu „Stevan Sinđelić“ na Konjarniku, opštini Zvezdara, gde je razgovarao sa meštanima o njihovim svakodnevnim problemima.

Rekao je da će prevoz trolejbuske linije 19 upotpuniti od Slavije 10 novih električnih EKO autobusa i da će početkom januara biti raspisan tender za kupovinu 80 trolejbusa što znači da će svi trolejbusi u Beogradu biti zamenjeni.

„Tražićemo tenderom trolejbuse sa autonomijom do 12 kilometara što znači da će trolejbusi moći da idu bez pantografa i moći ćemo da produžimo trolejbuske linije bez pravljenja mreže. Tako ćemo moći da spajamo više različitih linija što će omogućiti bolji komfor ljudima koji žive u Beogradu“, rekao je Vesić.

Konjarnik je naselje koje ima dosta problema jer je proteklih decenija ovo naselje bilo zapostavljeno, rekao je Vesić i dodao da je neophodno u njega ulagati dosta s obzirom da su zgrade građene pre 40, 50 godina.

„Za sada smo izgradili dva igrališta, jedan sportski teren, urađeno je takođe dosta u Ustaničkoj ulici, a sledeće godine grad će uvesti na Konjarniku četiri igrališta i igralište za kućne ljubimce. Njihova mesna zajednica će biti rekonstruisana tako što će opština prvo uraditi projekat a onda ćemo napraviti klub za penzionere, kao i druge prostorije gde će moći da se održavaju filmske projekcije, koncerti i književne večeri“, rekao je Vesić.

Izdvojio je da će biti napravljen opštinski uslužni centar sa šalterima kako ljudi sa Konjarnika ne bi morali da odlaze u druge delove grada.

Danas se razgovaralo i o uređenju naselja, stambenih zgrada i zelenih površina, rekao je Vesić dodao da je takođe bilo reči o Istočnoj kapiji Beograda „Rudo“ zbog koje će biti održan poseban sastanak.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je da kje za Konjarnik karakteristično da ima mnogo stambenih zgrada i zelenih površina, a da je danas najviše bilo reči upravo o tome, te da je važno da građani dobiju informacije iz prve ruke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar