U trendu

Od sutra javni uvid u Plan regulacije Linijskog parka

BEOGRAD – Plan izgradnje Linijskog parka u Beogradu, koji će se prostirati od Beton hale do Pančevackog mosta i koja bi trebalo da počne krajem ove godine, biće na javnom uvidu od sutra, 17. maja, do 17. juna, a građani će imati priliku da daju svoje sugestije i predloge o tom projektu.

Kako je ranije Tanjugu rekao glavni gradski urbanista Marko Stojčić, svi građani Beograda moći će da daju svoje sugestije i viđenje ovog prostora koji je, istakao je, najvažniji javni prostor koji će se raditi u narednih nekoliko godina.

Stojčić je naveo da je dosta sugrađana već imalo priliku da da svoje sugestije i dodao da je ovo prilika da ih daju ponovo, kao i za one koji to do sada nisu učinili.

Stojčić je rekao da će istovremeno, tokom trajanja javnog uvida, uz pasarelu kod Beton hale, biti postavljena izložba radova sa konkursa na kome je 55 mladih ljudi dalo viđenje tog prostora u okviru deset celina koje je svaki tim obrađivao.

„Građani će tako moći da u javnom prostoru vide kako bi taj park trebalo da izgleda“, rekao je Stojčić.

On je pozvao sve Beograđane da posete izložbu i daju svoje sugestije na javnom uvidu, dodajući da će njihovi predlozi biti prihvaćeni, ako je to moguće.

Linijski park će se prostirati na potezu od Beton hale do Pančevačkog mosta, na prostoru od 4,6 kilometara, a biće podeljen u deset jedinstvenih celina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.