U trendu

Od sutra ponovo otvoren dnevni boravak u Mladenovcu

MLADENOVAC – Radovi na rekonstrukciji Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u opštini Mladenovac završeni su, a prema rečima sekretarke za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević, objekat će od sutra ponovo biti otvoren za korisnike.
Stanisavljević je navela da je ukupno za radove objekta, čije usluge koristi 36 korisnika, utrošeno 12 miliona dinara, te da su zamenjene unutrašnje instalacije, završeni podopolagački radovi i toaleti, koji su, kaže, prilagođeni osobama sa invaliditetom.
„Naručena je i pokretna stolica koja će omogućavati korisnicima da imaju pristup i gornjem spratu, što do sada nije bilo moguce“, rekla je Stanisavljević.

Istakla je da je zahvaljujući opštini Mladenovac kompletno sređeno dvorište i prilazne staze.

Stanisavljević je najavila da će u narednom periodu početi izgradnja novog dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Barajevu, što će, kaže, biti peti takav objekat koji se gradi u poslednjih pet godina.
Navela je da se trenutno radi na pokretanju studija za nove dnevne boravke u Grockoj i Surčinu, a da je za takav objekat u Zemunu završen urbanistički projekat i uskoro, kaže, kreće njegovo projektovanje.
„Imamo u planu za naredne tri godine jos tri nova dnevna boravka jer želimo da ovaj Grad pruzi najbolje i ono sto je maksimim, najbolje moguce uslove za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju“, rekla je Stanisavljević.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić iskazao je zahvalnost Gradu Beogradu, kao i Stanisavljević na podršci i posvećenosti da se radovi na renoviranju objekta završe u najkraćem roku.

„Ovim renoviranjem poboljšani su uslovi za smeštaj korisnika i rad zaposlenih. Nastavićemo i dalje da radimo na rešavanju problema naših građana.“, rekao je Glišić.

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Petar Jordanov istakao je da je u poslednjih sedam godina otvoren veliki broj objekata u sistemu socijalne zaštite, te da je to dodatni podstrek da se radi na poboljšanju usluga koje taj Centar pruža.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.