U trendu

Održan Festival stvaralaštva starijih „Zlatno doba”

BEOGRAD – Pod sloganom „Dodajte stvaralaštvo godinama“ u Beogradu je otvoren festival stvaraštva starijih osoba „Zlatno doba“.

Otvarajući manifestaciju sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić je rekla da je treće doba stvaralačko doba, kada nastaju najlepša dela.

„Trudićemo se i dalje da unapređujemo uslove u kojima boravite u okviru 32 kluba za odrasla i stara lica u našem gradu, ali i da otvaramo nove gde svako od vas može iskazati svoju kreativnost i osećati se kao kod kuće. Želim vam dobro zdravlje i da uživate u najboljem vremenu za vas“, poručila je Čamagić prisutnima i ovogodišnjim laureatima.

Manifestacija je koncipirana kao kreativni odgovor na otuđenost i izolaciju, ali i kao svojevrstan poziv na povratak aktivnom životu.

Festival je svojim prisustvom uveličala i princeza Katarina Karađorđević koja se obratila prisutnima i izrazila zahvalnost na organizaciji Festivala.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković poručila je da zajedno treba da čuvamo i štitimo od zaborava ovakva okupljanja kao što je Festival ,,Zlatno doba“ i da samo zajedno možemo da izbrišemo sve razlike i otklonimo barijere u društvu.

U okviru manifestacije dodeljene su nagrade ,,Zlatni stih“ za pesničko stvaralaštvo i nagrada ,,Zlatna reč“ za humano novinarstvo.

Događaj je organizovao Gerontološki centar Beograd, a pokretač Festivala su klubovi za starije Gerontološkog centra Beograd uz podršku Grada Beograda, Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.