U trendu

Oglasio se vlasnik pekare u Borči (video)

Mon Gjuraj, vlasnik pekare „Roma“ u Borči, ispred koje je u subotu održan protest, kaže da živi osam godina u tom beogradskom naselju, a povodom jučerašnjih dešavanja sugrađanima se obratio video-snimkom koji je jedna korisnica Tvitera stavila na svoj profil, a koji je danas postavljen na sajtu „Blica“.

Grupa meštana Borče juče je protestovala ispred pekare „Roma“, jer je sin vlasnika tog objekta na Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj pokazuje dvoglavog orla — simbol „velike Albanije“, preneo je Tanjug.

Ulaz u pekaru bio je blokiran stolicama iz bašte, a automobil vlasnika pekare oblepljen plakatima sa porukom „Kosovo je srce Srbije“.

„Ja sam Đura i ovde živim osam godina, ovo je moja kuća, moj dom, izvinjavam se svima“, rekao je Mon Gjuraj u video-snimku, nakon protesta u Borči na kojem su okupljeni skandirali uvredljive i ksenofobične parole.

​Gjuraj je u video-snimku poručio sugrađanima da nije njihov neprijatelj, već prijatelj i domaćin.

„Izvinjavam se u moje ime i moje pekare ’Roma‘. Nema ništa od moje slike tu i nisam ja taj lik. Svi me znaju ko sam i šta sam. Želim mir, ovo je moja kuća, moj dom, ja nemam drugu kuću. Kako sam živeo dosad, tako želim i dalje da živim. Imam svoju porodicu ovde, školujem ovde decu, tu je moja kuća, ovo je moja država“, kaže Gjuraj.

Korisnica Tvitera koja je na svoj profil postavila taj video u opisu snimka je navela da je Đura želeo da ga napravi, jer je hteo da se obrati ljudima.

„Srećan svima sutrašnji veliki praznik Uskrs. Svim mojim komšijama, prijateljima što imaju loše mišljenje danas, što su mislili da sam ja na celu Srbiju, izvinjavam se na moje ime još jednom, to ništa nije bilo namerno, nemojte da se brinete, nisam ja vaš neprijatelj, nego vaš pravi kućni prijatelj i domaćin“, rekao je Gjuraj.

Jedan od učesnika protesta Ivan Knežević rekao je juče Tanjugu da je fotografija na kojoj sin vlasnika pekare „Roma“ pokazuje dvoglavog orla nastala pre dve godine, u centru Beograda, ali da su oni za nju saznali pre tri dana.

Kazao je da su oni revoltirani fotografijom i da to smatraju nepoštovanjem i promovisanjem takozvane „velike Albanije“.

„Blic“ prenosi da je pekara „Roma“ od gradske opštine Palilula dobila zahvalnicu za pomoć u organizaciji manifestacije „Ulica otvorenog srca — Borča“ 2013. godine.

(Sputnjik)

5 komentara
 1. Pun Mi Vas Kufer

  Pretpostavljam i da hiljade srba na kosovu isto samo zele da zive u miru i da su pravi domacini… A ovaj je i dobro prosao u poredjenju sta prezivljavaju porodice na kosovu, od svakodnevnog maltretiranja, kradje i unistavanja svega iole vrednog do hapsenja i vredjanja siptarskih pickica koje se kriju iza znacke, itd. Ja mu nebi usao u pekaru vise a bedno piskaralo… pa zna se kako se postupa sa izdajicama.

 2. AA ( americki alah)

  ne znam, ali bih voleo da znam da li je siptar djura osudio zlocine njegovih sunarodnika, i da li je javno rekao da je Kosovo-Srbija? da li si djuro? Ili kao sto kazes tvoj dom, mozda imas aspiracije i da to bude veljika aljbanija? SMECA siptarska

 3. AA ( americki alah)

  a djura laze, sipci su po celoj bivsoj Jugi zaradjivali pare i placali iredentu. Gajili smo i gajimo i dalje zmijurine u nedrima, a ti glupo piskaralo samo nastavi da lajes po naredjenjima tvojih gospodara. I pisi slobodno da sam ksenofob, jer ja sam RODOLJUB glupo piskaralo.

 4. AA ( americki alah)

  nakon protesta u Borči na kojem su okupljeni skandirali uvredljive i ksenofobične parole. Ne glupo piskaralo, trebali su da bace latice cvetova na pekaru i skandiraju: bravo siptare Jel su to trebali glupo piskaralo? Ksenofobija kazes? A ne spominjes razlog toj ksenofobiji, nego lajes kao neko americko psetance, ponavljas istu mantru: Srbi su krivi.Sram te bilo!

 5. Zlobni Srbin posle sijaset napada na veru i zemlju

  Tako su pričali i do 81-ve. A sada isto žvale. Srbine upotrebi glavu, ne pravi iste greške!

Napišite komentar