U trendu

Opozicione partije i NVO zajedno u akciji protiv izgradnje Novog Sada na vodi

Grupa novosadskih opozicionih stranaka i nekoliko nevladinih organizacija održala je danas zajedničku uličnu akciju prikupljanja potpisa gradjana protiv gradjevinskog projekta koji se kolokvijalno naziva „Novi Sad na vodi“.
Reč je o projektu koji podrazumeva izgradnju velikog stambeno-poslovnog kompleksa na obali Dunava, na potezu Šodroš-Brodogradilište-Ribarsko ostrvo-Kamenička ada.

Akcija političkih stranaka i nevladinih organizacija nosi naziv „Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!“

Organizuju je Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret za preokret.

Zajedno s njima su i nevladine organizacije Novi optimizam, Centar za interkulturalnu komunikaciju, Vojvodjanski kulturni klub „Vasa Stajić“, Zelena mreža Vojvodine, Most solidarnosti, Centar za održive zajednice.

„Gradska vlast i firma Galens prihodovaće stotine miliona evra, a naš grad i njegovi stanovnici biće – višestruko oštećeni. Novosadska vlast, zarad prihoda, od kojih će jedan deo zasigurno završiti u privatnim džepovima predstavnika vlasti, neće prezati ni od toga da poplavama ugrozi Novi Sad i okolinu, da uništi prirodu, ‘zelenu oazu’ našeg grada i uradi do sada na ovim prostorima nevidjen ekocid“, poručili su organizatori akcije.

Oni su pozvali gradjane da im se priduže u kampanji „organizovanog otpora“ i najavili da će peticiju sa potpisima gradjana predati Skupštini grada Novog Sada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.