U trendu

Opredelicemo sredstva za prostor za zivotinje u BG parkovima

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će novim budžetom Grada biti opredeljena sredstva da se u beogradskim parkovima napravi prostor za pse i ostale kućne ljubimce.

Šapić je, povodom Međunarodnog dana životinjal obišao JKP „Veterina Beograd“ i naveo da u nekim beogradskim parkovima već postoji prostor za pse, ali da to treba da postane standard u svim parkovima.

„Biće napravljen tim ljudi koji će zajedno sa ljudima iz JKP „Zelenilo“ videti gde ima prostor za to i u sledećem budžetu ćemo opredeliti sredstva, pa će svi beogradski parkovi dobiti tu vrstu standardizacije za naše ljubimce, pre svega prostor za pse ali i za druge kućne ljubimce“, kazao je Šapić novinarima.

Gradonačelnik je naveo da će na taj način obogatiti sadržaj parkova, kao i da će se zadovoljiti potrebe kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika.
Šapić je kazao da je u toku izrada nacionalne strategije kojom će se poboljšati uslovi i rešiti problem napuštenih pasa, a koja bi trebalo da bude gotova do kraja godine, nakon čega bi usledila i implementacija.

„Izložićemo javnosti koje bi to mere trebalo da budu preduzete, od jasno definisanog čipovanja pasa, registracije odgajivačnica, vakcinacije“, kazao je Šapić.

Dodao je da će tom strategijom biti smanjen broj napuštenih pasa, ali i poboljšani uslovi u domovima u kojima se odgajaju psi.

„Moramo da budemo svesni da su životinje živa bića kao i mi i da imaju svoje potrebe. Oni koji ih hrane jednom nedeljno, moraju da znaju da životinje moraju i ostalim danima da jedu, da zimi budu zbrinuti. Nadam se da će taj set mera da bude dobar i kvalitetan, a mi ćemo kao Gradska uprava dati sve od sebe da se on implementira“ kazao je Šapić.

Direktor JKP „Veterina Beograd“ Budimir Grubić zahvalio je Šapiću što je posetio to preduzeće i dodao da je je broj pasa lutalica na beogradskim ulicama smanjen na jedan odsto.

„Kao što smo broj pasa lutalica sveli na malu cifru, isto ćemo to uraditi i u Sopotu, Obrenovcu i Mladenovcu“, kazao je Grubić.

Dodao je da će implementacijom nacionalne strategije definitivno biti rešen problem napuštenih pasa, kao što je to već učinjeno u drugim zemljama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar