U trendu

Otežan saobraćaj u svim gradovima Moravičkog okruga zbog snega

Saobraćaj na teritoriji Moravičkog okruga je otežan i odvija se usporeno na većini putnih pravaca zbog obilnih snežnih padavina i visine snežnog pokrivača u gradovima i u planinskim selima.

Kako je rečeno agenciji Beta u komunalnim preduzećima Čačka, Lučana, Ivanjice i Gornjeg Milanovca, saobraćaj na pojedinim putnim pravcima u planinskim delovima tih gradova bio je jutros obustavljen. Komunalne ekipe su na terenu i rade na čišćenju puteva.

Na teritoriji opštine Lučani visina snežnog pokrivača u nižim predelima je oko pet centimetara, dok snega u višim delovima opštine ima i do 30 centimetara, a u planinskim selima i do pola metra.

Obilne snežne padavine izazvale su manje kvarove na pojedinim delovima elektromreže na teritoriji Lučana, a u toku dana se očekuje otklanjane tih kvarova.

Saobraćaj u planinskim delovima Lučana se odvija otežano, a na putu Kaona – Dubac, saobraćaj je u prekidu zbog snega koga ima i do pola metra.

Na deonici autoputa, posle isključenja za Gornji Milanovac ka Ljigu, saobraćaj je bio nekoliko sati u potpunom prekidu kada se prevrnuo šleper, zbog čega je bila stvorena kolona automobila duga preko pet kilometara, a među njima su bila i kola Hitne pomoći.

Veliki zastoj u saobraćaju na teritoriji Gornjeg Milanovca je između Takova i Ljiga gde su zaglavljena teretna vozila, zbog čega je bio potpuno obustavljen saobraćaj u oba smera.

Otežan je saobraćaj i na državnom putu između Gornjeg Milanovca i Kragujevca, gde je došlo do proklizavanja autobusa koji se zaustavio na putu.

Na teritoriji Čačka saobraćaj se otežano odvija na putevima drugog i trećeg prioriteta, gde je visina snežnog pokrivača oko 10 centimetara, a na deonici između sela Trbušani i Ravna Gora saobraćaj je jutros bio zaustavljen zbog proklizavanja autobusa koji je preprečio put.

Na teritoriji Ivanjice, u nižim predelima snega ima do 20 centimetra a u planinskim do pola metra.

U preduzeću „Putevi“ u Ivanjici ističu da je najkritičnija situacija u ivanjičkim selima na Goliji, u kojima je više lokalnih puteva neprohodno, zbog snega i zbog drveća koje je palo na puteve.

Putni pravac Odvraćenica – Preko Brdo kod Ivanjice trenutno je neprohodan zbog snega koga ima na pojedinim mestima i do pola metra.

Deo saobraćajnice koja spaja Ivanjicu sa Novim Pazarom je potpuno zavejan i u „Putevima“ očekuju da će ta saobraćajnica biti prohodna sutra.

Iz Elektrodistribucije su saopštili da su zbog snežnih padavna odloženi radovi na dalekovodima, koji su bili planirani za danas u Ivanjici i Gornjem Milanovcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.