U trendu

Pet krivičnih prijava nakon pogibije radnika na gradilištu u Beogradu

Inspekcija rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja napisala je pet krivičnih prijava, jednu prekršajnu prijavu i usmenu zabranu nakon nadzora koji je sproveden povodom pogibije radnika na gradilištu u Ulici Kneza Miloša u Beogradu, saopšteno je danas.

Krivične prijave zbog nepreduzimanja ili neprimenjivanja zaštite na radu podnete su protiv osnivača firme „Anker bau“ Srbe Dragišića, protiv odgovornog izvodjača radova Željka Petrovića, neposrednog rukovodioca firme „Anker bau“ Nedžada Spahića, direktora kompanije „Energogroup“ Dejana Brankovića i protiv Mirjane Pejčić koja je bila zadužena za bezbednost i zdravlje na radu u kompaniji „Energogroup“.

Pored krivičnih, inspekcija rada pripremila je i prekršajnu protivu protiv Srbe Dragišića, a inspektori su izvodjaču radova kompaniji „Energogroup“ izrekli i usmenu zabranu rada do primene mera za obezbedjenje iskopa na toj lokaciji.

Radnik N.T. poginuo je 29. septembra na gradilištu u Ulici Kneza Miloša, na mestu nekadašnje američke ambasade, nakon što se na njega srušio zid.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.