Počeli sajmovi energetike,životne sredine i pametnih tehnologija

BEOGRAD – Na Beogradskom sajmu su danas otvorena tri međunarodna sajma: energetike, zaštite životne sredine i prirodnih resursa (Ecofair) i pametnih tehnologija (iSEC), u prisustvu ministara Aleksandra Antića i Gorana Trivana.

Antić je istakao na otvaranju da su sve tri oblasti usko povezane, kao i da energetski sektor zajedno sa resorom životne sredine predstavlja lokomotivu koja održivi razvoj i životnu sredinu stavlja u prvi plan.

Energetski sektor i EPS su najveći investitor u projekte zaštite životne sredine, rekao je Antić.

Trivan je rekao da svako danas razume koliko je važna životna sredina, ali da se nažalost ne ponašaju svi u skaldu sa tim.

On je ocenio da Srbija ima rezultate i da krupnim koracima ide napred u oblasti zaštite životne sredine.

Kao direktni ili indirektni učesnici, u izlagačkim ili konferencijskim programima ovih sajmova, okupiće se predstavnici više od 100 domaćih i inostranih kompanija, institucija i organizacija iz dvadesetak zemalja.

Sajmovi se o državanju od 2. do 4. oktobra, u hali 1.

Međunarodni sajam energetike, 15. po redu, najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima električne energije, uglja, nafte i gasa, rudarstva, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

Sajam Ecofair je epicentar regionalnog godišnjeg okupljanja najrazličitijih i najodgovornijih činilaca iz sistema zaštite životne sredine, dok Međunarodni sajam pametnih tehnologija predstavlja visoke tehnologije i savremena IT rešenja u oblasti nadzora, monitoringa, senzorske detekcije i merenja, automatizacije, bezbednosti, te softversko-hardverskih pametnih rešenja u okviru raznovrsnih oblasti.

Radno vreme sajmova je od 10 do 17 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, za grupne posete 250 (grupne za studente i učenike 150), a parking je 150 dinara po satu.

Ulaznice za jedan sajam važe i za druga dva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.