U trendu

Posle NAPADA na policajku oglasio se njen suprug (video)

Alisu Memetović, pripadnicu komunalne milicije juče je oko 12.30 časova u glavu udarila prodavačica na Vidikovačkoj pijaci u Beogradu jer je Alisa pokušala da joj oduzme švercovanu robu. Prodavačica je uhapšena posle napada, a Alisa je prebačena u bolnicu.

Nakon napada, oglasio se Alisin suprug M. N. sa koji je sa sinom došao na mesto incidenta.

– Ovo je strašno šta se dogodilo mojoj ženi! Ona se nalazi na maksilofacijalnom odeljenju. Jako je uznemirena, stalno plače i pod stresom je, jer ne može da veruje šta joj se dogodilo. Ovo je bruka i sramota – rekao je tom prilikom.

On je napomenuo da je njegova supruga, kako kaže, doživela traumu za ceo život.

– Otišla je zaradi parče hleba, a onda se dešava da je neko prebije na radnom mestu! Doživela je traumu za ceo život. Postupila je u skladu s poslom koji obavlja, a pretrpela je nasilje i nikada nije prekoračila ovlašćenja. Ovo je upozorenje da se ovako nešto nikada ne ponovi i apelujem na sve da se stane na put tome! Žene treba da se zaštite od nasilja – poručuje M. N, piše „Kurir“.

Povodom incidenta, iz MUP-a su rekli za „Blic“ da je ona ubrzo privedena u Policijsku stanicu u Rakovici, a povređena komunalna milicajka je prevezena u Urgentni centar.

– Nakon izvršene dijagnostike, utvrđeno je da nema potrebe za daljim lečenjem, tako da je pacijentkinja puštena na kućno lečenje – kažu iz Urgentnog centra.

Neprihvatljiv napad

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević osudio je napad na pripadnicu komunalne milicije.

– Svaki čin fizičkog nasilja je neprihvatljiv, bez obzira na kontekst u koji se smešta, a posebno neprihvatljivo i za svaku osudu je fizički nasrtaj na lice u obavljanju službene dužnosti. Apelujem na sve sugrađane da se savesno ponašaju, da poštuju propise i da svojim činjenjem nikada ne ugrožavaju bezbednost bilo kog pripadnika komunalne milicije u obavljanju dužnosti – istakao je Nikodijević.

Napadi na komunalce

– 2019 – Komunalca Nemanju B. napao je u Kosovskoj ulici prodavac knjiga, jer nije posedovao dozvolu za prodaju. Tom prilikom on je udario policajca u lice.

– 2016 – Nemanja B. napadnut je i u beogradskom naselju Karaburma od prodavca lubenica. Policajac je tvrdio da ga je prodavac udario metalnom šipkom, dok se ovaj branio time da su šipke sa kamiona pale i da ih je tenda obojicu povredila.

(Blic, Kurir)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.