U trendu

Postignut dogovor o normalizaciji vodosnabdevanja u Mitrovici i Zvečanu

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić izjavio je danas da je dogovor o normalizaciji vodosnabdevanja u Mitrovici i Zvečanu postigao u razgovorima sa direktorom vodovoda u južnom delu grada i s predstavnicima nadležnog ministarstva u Prištini.

„Vode nije bilo jer je ‘Ibar Lepenac’ obustavio dotok vode zbog velikih dugovanja, a za neplaćanje računa tereti i južni i severni deo Mitrovice“, rekao je Rakić za televiziju Most.

Žitelji severne Kosovske Mitrovice ostali su bez pijaće vode juče u jutarnjim satima a razlog za takav potez nadležnih u vodovodu u južnom delu grada nije saopšten.

Reagovao je i predsednik Privremenog organa opštine severna Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić koji je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da „pored učestalih incidenata koji se odnose na fizičke napade na Srbe sada je pritisak usmeren na osnovne životne potrebe gradjana namernom obustavom distribucije vode, bez ikakvog obrazloženja, severnoj Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu“.

„Takvim potezom albanska strana jasno iskazuje nameru da izazove humanitarnu krizu na području ovih opština. Napominjemo da su u svom funkcionisanju ugrožene zdravstvene institucije, obdaništa, škole, studentski centar kao i domaćinstva. Ovim političkim pritiscima naši gradjani postaju mete i taoci nerazumne odluke koja je nedopustiva za jedno savremeno društvo“, naveli su u opštini.

Oni su apelovali na zvanični Beograd da u dijalogu sa albanskom stranom, medjunarodnom zajednicom i svim ostalim kompetentnim i relevantnim institucijama preduzme mere i reši pitanje vodosnabdevanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar